Yunet
 

Društvo

„Doček podvodnog Deda Mraza“ u Beloj Crkvi

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 4. januar 2024. • 10:38 •

„Doček podvodnog Deda Mraza“ u Beloj Crkvi

Tradicionalna manifestacije „Doček podvodnog Deda Mraza“ je i ove godine održana u Beloj Crkvu a ideja je potekla od Kluba za podvodne aktivnosti. Poslednjih godina ova manifestacija je poprimila karakter turističke atrakcije ove opštine.

– Već tradicionalno, na samom kraju godine, Klub za podvodne aktivnosti “Bela Crkva” i Turistička organizacija opštine Bela Crkva a pod pokroviteljstvom opštine, organizuje „Doček podvodnog Deda Mraza“ na glavnom Gradskom jezeru. Manifestacija je prvenstveno osmišljena da našim mališanima dočara duh novogodišnjih i božićnih praznika i omoguće da prožive pravi zimsku bajku na jedan nesvakidašnji i čaroban način. Danas nas je pored Deda mraza koji je izronio iz vode dočekao i Deda mraz sa kopna i Deda mraz na vodi, rekla je Milena Živanović, v.d.direktora Turističke organizacije opštine Bela Crkva.

Mališane je obradovao Deda Mraz koji je iz Gradskog jezera izronio sa okićenom jelkom, a čamcem je na obalu stigao još jedan Deda Mraz sa svojim pomoćnicima. Članovi Moto kluba „Apač“ pobrinuli su se da stigne i Deda Mraz na motoru.

– Ovo je 19. godina kako organizujemo ovu manifestaciju. Počeli smo tako što smo prvo za našu dečicu iz kluzba organizovali, pa nam je to postalo zanjimljivo. Onda je priča krenula ozbiljnije i stigla sun am deca i iz okoline. Manifestacija godinama raste i veoma smo zadovoljni, objasnio je Dragan Perašević, predsednik KPA “Bela Crkva”

– Manifestacija je prelepa. Sledeće godine ćemo imati i Deda mraza iz vazduha, kaže Aleksandar Pejčić, iz KPA “Bela Crkva”

Tradicionalni doček Deda Mraza koji je okupio veliki broj dece, završen je velikim vatrometom.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena