Yunet
 

Društvo

Najmirniji doček nove godine u Pančevu

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 3. januar 2024. • 10:50 •

Najmirniji doček nove godine u Pančevu

Doček nove 2024. u Pančevu bila je jedna od mirnijih u odnosu na nekoliko prethodnih godina, saznajemo u Policijskoj upravi. Naši apeli i preventivne aktivnosti policije dale su rezultate. Ipak još jednom upozoravamo da korišćenje pirotehničkih sredstava nije igra, kao i da veliku opasnost predstavljaju bahati vozači..

Pred Božić i slave koje slede u januaru policija u Pančevu nastavlja da sprečava ilegalnu prodaje petardi i ostalih pirotehničkih sredstava, kao i da sprovodi intezivnu saobraćajnu kontrolu.

Primer dečaka iz Jabuke koji je zbog petardi postao invalid bio nam je svima upozorenje da korišćenje pirotehničkih sredstava nije igra. Opekotine po lici i šakama, oštećenje vida ili kao najgora opcija aptutacija ruku dovoljna su opomena da batalite pirotehnička sredstava. Uglavnom stradaju mladi te otud i apel policije na roditelje da obrate pažnju šta im rade deca. Pripadnici pančevačke policije i ovaj put kao i godinama unazad rade na sprečavanju ilegalne prodaje bukvalno rečeno bombi u rukama.

Takođe nema sedenja za volanom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci. Samo da podsetimo da ukoliko imate u krvi više od 0,20 promila alkohola bićete kažnjeni i isključeni iz saobraćaja. Ako vam je na alkotestu otkriveno više od 1.20 promila alkohola idete na trežnjenje od 12 sati, a zatim vam sledi i prijava sudiji za prekršaje. I imajte na umu da nema praznika za saobraćajnu policiju, kao i da je svaki život dragocen.

Aleksandra Miljković, komandira Saobražajne policijske ispostave u Pančevu

Ohrabruje podatak koji smo dobili od portparola Odeljenja Policijske upave Pančevo Željka Grujića da smo u novu godinu ušli mirnije u odnosu na par prethodnih godina. Nije bilo težih intervencija, kao ni saobraćajnih nezgoda pod dejstvom alkohola ili psihoaktivnih supstanci. Pančevačka policija je maksimalno preventivno delovala i gde god je bilo veće grupe ljudi bilo je i policijskih patrola, tako da smo 2024. započeli bez krivičnih dela i prekršaja.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena