Yunet
 

Društvo

U Banatskom Brestovcu dvadesetčetvoro osmaka

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 31. mart 2023. • 11:15 •

U Banatskom Brestovcu dvadesetčetvoro osmaka

Ove godine Osnovnu školu „Olga Petrov“ u Banatskom Brestovcu završiće 24 učenika. Na nedavno održanom probnom završnom ispitu, saznali su koliko još moraju da poboljšaju svoje znanje kako bi osvojili što više bodova i upisali željene škole posle male mature. Nastavnici tokom čitave godine rade sa osmacima kako bi ih što bolje pripremili za polaganje završnog ispita.

Da je dobro što se organizuje probni završni ispit uverili su nas učenici osmog razreda Osnovne škole „Olga Petrov“ iz Banatskog Brestovca. Zahvaljujjući probnom ispitu mogli su da provere koliko znaju i na kojim predmetima još treba da rade kako bi uspešno uradili završni test u junu.

“Dobro je da smo imali probni ispit. Da poradimo na onim predmetima koji nam slabije idu, da bolje uradimo maturski ispit. Za maturski ispit izabrao sam geografiju, taj test sam dobro uradio. Želim da upišem saobraćajnu školu, to mi je prva želja”, kaže učenik osmog razreda Aleksandar Milanović.

“Fiziku sam izabrao i to sam malo slabije uradio. Nisam zadovoljan kako sam uradio test a naročitto fizikom. Želim da upiše IT smer u Elektrotehničkoj školi”, navodi učenik osmog razreda Mihajo Ljubisavljev.

“Za prijemni ću da se potrudim da naučim sve. Izabrala sam biologiju jer mi to baš ide. Planiram da možda upišem I ja IT smer u Elektrotehničkoj školi”, otkriva učenica osmog razreda Jovana Novčić.

U ovoj pančevačkoj školi nastavnici tokom čitave godine rade sa osmacima kako bi bili što bolje pripremljeni za polaganje male mature. Osim toga imaju organizovanu i profesinalnu orjentaciju kako bi bili sigurnu da biraju pravu srednju školu. Ove godine osnovnu školu u Brestovcu završiće 24 učenika.

“Tokom cele godine kolege rade sa njima pripremnu nastavu. Kolege su pregledale test i krenule su sa njima da anliziraju testove. Deca i nastavnici smatraju da deca mogu mnogo više da urade i ovo je dobro jer će moći da porade na onome što nisu mogli da urade na probonom testu. Mi u školi imamo tim koji se bavi profesinalnom orjentacijom a oni upućuju sve vreme i odeljenske starešine i učenike u njihove bodove, u njihovo znanje, to rade i u saradnji sa roditeljima. Na kraju godine kada se popunjavaju liste želja može da se sklopi jedna slika da može i roditelj i dete da znaju šta je realno i uglavnom deca upisuju željene škole”, kaže direktorka OŠ “Olga Petrov” Banatski Brestovac Daliborka Bojković Breti.

Ove godine nastava za učenike osmog razreda završava se 6 juna. Polaganje završnog ispita iz srpskog, odnosno materenjeg jezika je 21. Juna, iz matematike 22., dok će test iz izbornog predmeta polagati 23. Juna. Posle toga sledi upis u željene srednje škole.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena