Yunet
 

Društvo

Prezentacija javnih poziva NSZ

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 24. mart 2023. • 15:40 •

Prezentacija javnih poziva NSZ

Smanjenje nezaposlenih jedan je od prioriteta države. Tim Povodom u Kovačici je održana Prezentacija svih javnih poziva Nacionalne službe za zapošljavnje za 2023.godinu. Događaj je organizovala pančevačka filijala Nacionalne službe za zapošljavanje.

Jelena Šinik, v.d. direktora pančevacke Filijale NSZ, kaže da je prezentovano 13 aktuelnih javnih poziva i konkursa koji su objavljeni 20. februara na sajtu Nacionalne službe za zapošljavanje. Ovakvi godišnji forumi prava su prilika da poslodavci iz prve ruke saznaju šta to Nacionalna služba za zapošljavanje nudi od mogućnosti za finansiranje poslodavaca, odnosno nezaposlenih lica, istakla je Šinik.

Dosadašnje iskustvo pokazalo je da su poslodavcima najinteresantniji programi stručne prakse tokom koje se mlada nezaposlena lica stručno osposobljavaju i stiču praktična znanja za rad u struci, rekla je Šinik.

Ona je istakla da je prošle godine oko 400 lica učestvovalo u programima kao što su stručna praksa, samozapošljavanje i ostali programi. Sledeće predstavljanje javnih poziva i konkursa biće organizovano 30. marta u Alibunaru.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad