Yunet
 

Društvo

Položeni venci kod Spomenika palim borcima

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 24. mart 2023. • 15:50 •

Položeni venci kod Spomenika palim borcima

Povodom 24 godine od početka bombardovanja Srbije od strane NATO saveza položeni su venci u gradskom parku kod Spomenika palim borcima grada Pančeva u otadžbinskim ratovima od 1991. do 1999. godine.

Danas se navršava 24 godine od početka NATO agresije, na Saveznu republiku Jugoslaviju. Tim povodom položeni su venici na Spomenik Palim borcima grada Pančeva u otadžinskim ratovima od 1991. do 1999. godine. Srđan Božovic, istoričar iz Narodnog muzeja Pančevo istako je da je Pančevo pretrpelo velika razaranja tokom NATO agresije. Poginula su tri radnika Rafinerije, gađane sve tri fabrike Južne industrijske zone, kasarne, vojni položaji, fabrika aviona UTVA, napravljena je velika materijalna šteta.

U ime veterana 72. Specijalne brigane prisutnima se obratio Miodrag Kapor koji je rekao da nikada ne sme da se zaboravi šta su NATO agresori učinili našoj zemlji.

U ime grada Pančeva venac je položio Milenko Čučković, gradski većnik za rad, zapošljavanje i socijlanu politiku. Vence su položili i predstavnid 51. Mehanizovane brigade, vetrani 72. Specijalne brigade, Sindikat policije, prestavnici Ratnih vojnih invalida i SUBNOR-a Pančevo. Ovom događaju prisustvovali su i članovi Izviđačkog odreda Rode.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena