Yunet
 

Društvo

Vučić pred više od 10.000 građana u Sremskoj Mitrovici

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 17. mart 2023. • 19:45 •

Vučić pred više od 10.000 građana u Sremskoj Mitrovici

Foto: Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas Sremski okrug. Svoj obilazak predsednik je završio obraćanjem građanima u Sremskoj Mitrovici, gde ga je dočekalo oko 10.000 građana.

Sve ono što bi trebalo da uradimo i sve ono što sam mislio da treba da vas obradujem o tome ću da govorim kraće, jer se nadvila opasnost u svetu- rekao je Vučić.

I danas kada sam obilazio vrtić u Rumi dobio sam vest o izdatom nalogu ruskog predsednika Putina. Šta je to što nam nesumnjivo donosi – rekao je Vučić dodajući da svet klizi u eskalaciju sukoba.

– Zapad je ovim pokazao da će ići do kraja i da se ne sekira zbog moguće eskalacije sukoba. Ovo govori da će i jedni i drugi ići na sve i ili ništa i da ćete posledice biti mnogo teže za sve. To govori da će zapad da izvrši još veći pritisak na one koje nisu okrenule leđa Rusiji- rekao je Vučić.

On je naveo da zapad svima šalje signal ako misli da na bilo koji način flertuje sa Putinom da će snositi teške posledice.

On je izjavio da je njegov posao da sačuva mir i stabilnost i da će tog posla da se drži.

– Šta god vam govorili, mi ovu malu zemlju najlepšu na svetu mormao da sačuvamo, rekao je Vučić dodajući da imamo samo jednu zemlju Srbiju koju moramo da sačuvamo.

I kada neko govori pobediće ovaj ili onaj, za nas nema pobede, za nas je spas samo da u tome ne učestvujemo, rekao je on.

Mali smo mi da bi nečemu doprineli ali i suviše mali da dozvolimo sebi da gubimo decu i budućnost naše zemlje – rekao je Vučić.

On je rekao da smo mi jedna od retkih zemalja koja ima nezavisnu politiku i pored velikih pritisaka.

– Reći ću vam ovde da ćemo da uradimo opštu bolnicu u Mitrovici, verujem da ćemo biti u stanju da ovde dovdemo još investitora, a što da ne i u druge opštine. Ali da bi sve to uradili potrebno je da sačuvamo mir – naveo je Vučić.

Srbija nema cenu i Srbiju volimo više od svega – poručio je Vučić i dodao da na sastanku u Ohridu neće da potpiše ništa, ali da hoće da razgovara o normalizaciji odnosa.

– Ostaje nam još mnogo toga da uradimo ovde u Sremu, i od puteva, kanalizacije, prečistača otpadnih voda do toga da i prugu moramo da gradimo, sve to možemo da napravimo samo uspemo da sačuvamo mir – naveo je Vučić.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena