Yunet
 

Društvo

Predsednik Vučić u poseti Sremskom okrugu

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 17. mart 2023. • 14:31 •

Predsednik Vučić u poseti Sremskom okrugu

Foto: Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas građanima u Donjem Tovarniku kod Pećinaca, u okviru posete Sremskom okrugu, da će država sačuvati Srbiju celovitom, onako kako piše u Ustavu, ali i da više ne smemo da ponavljamo greške iz prošlosti.

„Nije lak period pred nama, ali treba da znate da kada vodimo odgovornu, ozbiljnu i mudru politiku, da Srbija uvek izlazi kao pobednik“, istakao je Vučić u obraćanju građanima, koji su ga dočekali ispred lovačke kuće „Donji Tovarnik“, u tom mestu u blizini Pećinaca. Istakao je da ćemo sačuvati našu Srbiju celovitu, ali da istovremeno nećemo biti izolovani. „Čuvaćemo i mir, jer mi dece za bacanje nemamo. Mnogo smo grešaka napravili u prošlosti i takve greške više ne smemo da ponavaljamo“, poručio je Vučić. Vučić je najavio da će u oktobru početi radovi na putu Ašanja – Brestač od 25 kilometara, koji će biti završeni do oktobra 2024. godine. „To je važan put, koji će biti kao pista“, dodao je Vučić.

Naglasio je Srbija pre samo 10 godina imala manje plate nego u Crnoj Gori i BiH i gotovo iste plate kao u Severnoj Makedoniji i Albaniji, dok danas imamo najveće plate. „To je zato što smo radili bolje i imali bolje rukovodstvo nego neko drugi, tako da treba da imate poverenje, jer znamo šta nam je činiti“, poručio je Vučić. Najavio je da će biti urađene rekonstrukcije škola u Popincima i Pećincima, zatim da će u u Ašanji biti urađena sala, a u Obrežu vrtić. Predsednik je poručio penzionerima da će i ove godine imati veliko povećanje penzije, koje će pratiti rast plata.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena