Yunet
 

Društvo

„Omoljčanke“ obeležile Osmi mart

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 8. mart 2023. • 17:00 •

„Omoljčanke“ obeležile Osmi mart

Udruženje žena „Omoljčanke“ ove godina po 10 put povodom 8. Marta organizovalo je prodajnu izložbu ručnih radova, narodnih nošnji, cvetnih aranžmana i svega onoga čime se bave članice ovog Udruženja. Deo sredstava sa prodajne izložbe članice će dati I u humanitarne svrhe.

Veselo je bilo ovog 8. marta u prostorijama Udruženja žena Omoljčanke. Vredne žene iz Omoljice pripremile su slane i slatke đakonije, ali i veliki broj ručnih radova za sve one koji žele originalna poklon za ovaj praznik.

Vidosava Nikolić – Udruženje žena “Omoljčanke”

Tu su košulje, tunike, haljine, ima I pletenih radova, kao što su džemperi, a tu su I slatki proizvodi, džemovi, sokovi, slatko. Pripremili smo I malo hrane danas, naša članica Dragana pripremila je torte na kojima su jestivi cvetovi koje ona sama pravi. Naravno, imamo I veliki broj cvetnih aranžmana povodom 8. marta.

Prodajan izložba povodom 8. Marta organizuje se već više od 10 godina u prostorijama Udruženja žena Omoljčanke. To je nešto na šta su stanovnici ovog mesta navikli I rado dolaze a razledaju ali I da kupe ponešto.

Što se tiče našeg Udruženje vidite I sami da je kod nas lepo, uređeno sve. Možemo da se zahvalimo Domu kulture što se nalazimo u njihovim prostorijama; Mesnoj zajednici I JKP Omoljica što nas podržavaju, ali I Gradu Pančevu koje je prepoznalo da smo jedno od najupešnijih uduženja koje ima tradiciju narodnih nošnji, veza, zlatoveza, kao I heklanja I štrikanja I svih ostalih tehnika koje su prepoznatljive za naše mesto I okolinu.

Osim što se bave ručnim radovima I što su izuzeto uspešne I u pravljenju torti I kolača, članica ovog udruženja žele da unaprede svoj posao. Zato su aplicirale kod pokrajnskog Sekretarijata za kulturu I javno informisanje na Konkursu koji ima za temu “Očuvanje tradicionalnog narodnog stvaralaštva Srba”.

Mi smo aplicirale sa temom – Očuvanje tradicinalnog narodnog stvaralštva putem digitalnih medija. Ideja nam je da Udruženje žena Omoljčanke dobro pozicioniramo na medijskom tržištu, on line media. Ideja nam je da pokrenemo sajt putem koga ćemo mi deliti znanja I veštine kojima žene raspolažu I omogućiti ženama iz samog mesta da svoje talente pokažu širem auditorijumu. Kada neka firma ima sajt tada je odjek velik , ne samo lokalnom nivou, već I na reginalnom pa I na svetskom.

Dodeljena je i nagrada u nagradnoj igri koje u osmislile i organizovale članice Udruženja, povodom praznika žena. Nagradu je dobila Nevena Tešič, što je I objavljeno na društvenim mrežama koje koriste članice Udruženja “Omoljčanke”.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena