Yunet
 

Društvo

Ručni radovi kao osmomartovski poklon

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 6. mart 2023. • 08:00 •

Ručni radovi kao osmomartovski poklon

Udruženje žena Omoljčanke tradicionlano organizuje prodajnu izložbu povodom 8. marta. Izložba sa radovima koje su napravile članice Udruženje biće održana 7. i 8. marta u prostorijama Udruženje u Domu kulture u Omoljici.

Članice Udruženje žena Omoljčanke veoma su sposobne, talentovane i vredne i njihovi radovi mogu se svakodnevno videti u prostorijama Udruženje u Omoljici. Pred praznik žena, 8. mart tradicinalno organizuju prodajnu izložbu u svojim prostorijama.

Članice Udruženja žena Omoljčanke bave se raznim ručnim radovima, počevši od tkanja, veza, zlatoveza, štrikanja i pravljenja raznih aranžmana koji su od krep papira ili su u pitanju slatki arnžmani. Biće raznih proizvoda, ko želi neka dođe da vidi. – ističe Slavica Polić – predsednica UŽ Omoljčanke.

Vidosava Nikolić voli ručne radove. Osim što zna da tka i štrika, ova vredna žena pravi cvetne aranžmane od papira, sa različitim dodacima.

U skladu sa praznikom cveća i 8. Martom ja sam napravila aranžmane, pravila sam ih od krep papira, ali tu su i slatki aranžmani. Ko voli da pravi ove aranžmane nije teško, ja to inače volim da radim. – kaže Slavica.

Na ovogodišnjoj prodajnoj izložbi biće po prvi put i jestivih aranžmana, naglašava Slavica Polić.

Sve to radi naša članica Dragana Latković i ona je ne prevaziđena u tome. Za taj posao treba dosta strpljenja, ali i rada i posla a Dragana ima strpljenje i veoma je kreativna, stvarno zna da naparavi fantastične torte i aranžmane. – ističe Slavica.

Udruženje žena Omoljčanke organizovalo je i nagradnu igru na društvenim mrežama. Ako ste rekli da vam se sviđaju njihovi radili ili ste ih komentarisali, možete se nadati dobijanju jedne od nagrada. Dobitnici nagrada znaće se 8. marta u 12 sati u kada će u prostorijama Udruženja biti organizovano izvlačenje.

 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena