Yunet
 

Društvo

„Zajedno protiv vršnjačkog nasilja“

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 3. mart 2023. • 12:17 •

 „Zajedno protiv vršnjačkog nasilja“

Crveni krst grada Vršca i učenici đačkog parlamenta OŠ“ Jovan Sterija Popović“ održali su juče zajedničku tribinu na temu „ Zajedno protiv vršnjačkog nasilja“. Ovo je jedna od aktivnosti koje grad Vršac realizuje preko svojih institucija i udruženja , usmerenih na prevenciju i suzbijanje vršnjačkog nasilja, kroz aktivno učešće najmlađe populacije i saradnji sa stručnjacima iz ove oblasti. Cilj tribine je podsticanje tolerancije, empatije, solidarnosti, prihvatanja i uvažavanja različitosti, razvijanje svesti o sopstvenoj odgovornosti, ohrabrivanju i podršci za prijavu nasilja i razvijanje nulta tolerancije na nasilje.

U okviru tribine učenici su dobili informacije o vrstama i oblicima nasilja, merama zaštite, o tome gde, kada i kako mogu da se obrate za pomoć u slučaju dešavanja nasilja, saznanja da se nasilje dešava ili i same sumnje da neko trpi nasilje. Takođe , učenici su bili u prilici da postavljaju pitanja i podele iskustvo o nekoj situaciji.

Tribini su prisustvovati članovi Gradskog veća Maja Ristić Lažetić i Miroslav Lepir koji su ovom prilikom razgovarali sa učenicima i zaposlenima škole o aktuelnoj temi, idejama i mogućnostima za dalje unapređenje mera i aktivnosti na prevenciji vršnjačkog nasilja.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena