Yunet
 

Društvo

„Ja plivam, a ti“ ponovo u Pančevu

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 28. februar 2023. • 20:33 •

„Ja plivam, a ti“ ponovo u Pančevu

Sportski savez Pančevo pokrenuo je posle tri godine pauze Projekat „Ja plivam, a ti“, nemenjen učenicima drugog razreda iz pančevačkih osnovnih škola. Cilj projekta je da deca prođu obuku plivanja i da postanu plivači, kao i da nauče da je važno baviti se sportom i biti aktivan.

Projekat „Ja plivam, a ti“ realizuje se u Pančevu više od 30 godina, kaže Dejan Perić, sekretar Sportskog saveza Pančevo i predstavlja jedan od najvažnijih projekata ove sportske ustanove. Zbog korone, nije relizovan u protekle 3 godine. Startovao je 20. Februara i trajaće sve do kraja juna, kažu u Sportskom savezu.

U Projekat su uključeni mališani iz svih osnovnih škola na teritoriji grada Pančeva. Obuku plivanje u ovoj školskoj godini proći će više od 1100 učenika, koji će u određenom vremenskom periodu svakodnevno organizovano dolaziti na zatvoreni bazen gde se odbija obuka.

Na kraju i ovogodišnjeg ciklusa biće organizovano polaganje za plivače, kaže Perić.

Svima koji na polaganju pokažu da su savladali plivanje biće podeljene diplome. U Sportskom savezu naglašavaju da novi Projekat „Ja plivam, a ti“ za novu generaciju učenika drugog razreda počinje već početkom nove školske godine.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena