Yunet
 

Društvo

Japanci učili reciklaži pančevačke osnovce

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 24. februar 2023. • 11:30 •

Japanci učili reciklaži pančevačke osnovce

U Osnovnoj školi „Branko Radičević” održana je radionica pod nazivom „Odlaganje otpada“, u okviru koje su đaci iz ove škole imali priliku da saznaju nešto više o reciklaži i iskustvima iz Japana. Predavanje je održao dr Hiroki Oki, stručnjak za tu oblast iz Tokija. Predavanju su prisustvovali I gosti iz JISA – kompanije za upravljenje otpadom iz Tokija.

Gosti Osnovne škole Branko Radičević iz Pančeva bili su dr Hiroki Oki I delegacija iz JISA – kompanije za upravljenje otpadom iz Tokija, koji imaju saradnju sa gradom Pančevom u oblasti ekologije. Ovoga puta održana je radionica koja je za temu imala sortiranje i odlaganja otpada. Učenicima se dopalo predavanje.

Prema rečima direktora škole Mirka Novovića, važno je da se ovakve radionice odžavaju za decu jer se na taj način dopunjuje njihovo obrazovanje.

Mirko Novović – direktor OŠ Branko Radičević

Gosti iz Japana želeli su mladim Pančevcima da prenesu svoja dobra i loša iskustava o odlaganju otpada. Deca su naučila nešto više o problemu prekomernog otpada, sa kojim su se u jednom trenutku susreli stanovnici Japana.

dr Hiroki Oki

Delegacija iz Japana u okviru projekta “Roda” više od dve godine saradjuje sa Pančevom. JKP Higijena aktivno učestvuje u projektu Roda koji je usmeren ka poboljšanju životne sredine.

Mišo Marković – direktor JKP Higijena

Gosti iz Japana već su nekoliko puta posetili Srbiju i Pančevo i veruje da će saradnja biti nastavljena i u budućnosti, kao i da će biti održano još sličnih radionica.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad