Yunet
 

Društvo

Beba rođena u autu

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 23. februar 2023. • 13:55 •

Beba rođena u autu

Rođenje svog drugog deteta Sandra Mladenović iz Kačareva dugo će pamtiti. Tog 20. februara kada je krenula put bolnice i nije mogla da predpostavi da će se poroditi u kolima. Dečak koji se rodio za veoma kratko vreme nije mogao da čeka da stigne u porodilište.

Rođenje deteta je poseban doživljaj, ali kada se beba rodi na putu do bolnice onda je to drama. Tako je bilo na Novoseljanskom putu tog 20. februara kada je Sandra Mladenović krenula u bolnicu iako je termin bio tek za devet dana osetila je da su bolovi jaki pozvali su Hitnu pomoć. Dispečar u Hitnoj pomoći Milanka Manić već je po glasu shvatila da je porođaj počeo.

„Ekipa je iste sekunde krenula ali beba je već bila u porođajnom kanalu, ja sam svo vreme bila sa njim davala mi uputstva i sve se dobro završilo“, navodi Milanka.

Mlada doktorka u Hitnoj pomoći prvi put se srela sa porođajem na terenu.

„Nisam više pitala za bebu dok nisam stigla na teren sve je bilo dobro otac je sarađivao i sve prošlo u redu“, kaže doktorka Teodora Jerina.

Iako se drugi put porađala Sandra Mladenović nije očekivala da će se poroditi za svega dvanaest minuta.

„Kasno uveče sam dobila bolove, sačekala sam da pukne vodenjak u 11 sati počeli su bolovi i krenula sam ali on je došao na svet u 11:12“, otkriva Sandra. „Shvatila sam da beba izlazi i rekla mužu hvataj ga, uspeo je da ga uzme. Bio je sve vreme na telefonu sa Hitnom pomoći, koja je brzo i stigla, ali je beba bila već na meni. Odmah je zaplakala. Zove se Andrija težak 3.600 i 50cm dugačak“, kaže Sandra Mladenović.

U pančevačkoj porodilištu već su bili obavešteni da Hitna pomoć stiže.

„Porođaj je započet spontano, jer je drugorotka u pitanju kada je bilo sve lakše i jednostavnije saklemovanim pupčanikom i zbrinuli smo zdravog dečaka“, istakla je doktorka Sonja Perković Kepeci.

„Nismo mi tu imali ništa mnogo da radimo sve je bilo u redu, bebu smo posle predali majki a zatim u boks sa drugim bebama“, navodi babica Ivana Dabić.

Neobičan porođaj koji se dobro završio tako da porodica Mladenović može da bude sretna, pored devojčice koje imaju kod kuće sada su dobili i dečaka.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena