Yunet
 

Društvo

Počinju radovi na rekonstrukciji delova ulica Svetozara Šemića, Svetog Save I Železničke sa izgradnjom kružnog toka

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 21. februar 2023. • 09:00 •

Počinju radovi na rekonstrukciji delova ulica Svetozara Šemića, Svetog Save I Železničke sa izgradnjom kružnog toka

Povodom početka radova na rekonstrukciji delova ulica Svetozara Šemića, Svetog Save i Železničke sa izgradnjom kružnog toka.Gradska menadzerka Maja Vitman organizovala je radni sastanak na terenu sa predstavnicima izvođača radova i JKP „Zelenilom“.Rodovi počinju u sredu I planirano je da budu završeni do kraja avgusta.

Početak radova na rekonstrukciji delova ulica Svetozara Šemića, Svetog Save i Železničke sa izgradnjom kružnog toka je predviđen za sredu. Rekonstrukcija ulice biće u dve faze kako bi omogućili građanima i svima koji posluju u ovom delu grada da se organizuju i omogućimo bezbedno kretanje. Strateškim planiranjem i razvojem grada ova lokacija je od velikog značaja, imajući u vidu izgradnju buduće glavne autobuske stanice, blizinu železničke stanice novog buvljaka i naravno blizinu Severne poslovne zone istakla je gradska menadzerka Maja Vitman .

Građanima smo ostali dužni dela ulice Svetozara Šemića od Dimitrija Tucovića do Sinđelićeve ulice deo Svetog Save do Svetozara Šemića do Železničke ulice I Železničku ulicu. Imajući u vidu da ova lokacija biti atraktivna I grad planira izgradnju nove Glavne autobuske stanice u ulici Svetozara Šemića.Neophodno je ovde sprovedu sve potrebne podzemne instalacije sprovedu kako bi ovakav projekat mogao I da funkcioniše.Proradio je I Pan voz pa je lokacija Glavne železničke stanice atraktivno

Druga faza radova podrazumeva zatvaranje Ulice Svetozara Šemića od Dimitrija Tucović do Sinđelićeve ulice kako bi radovi mogli nesmetano da se odvijaju.

Prva gaza radova od raskrsnice u ulici Svetozara Šemića I Svetog Save ka Železničkoj ulici od srede 22 februara Izgradićemo atmosferske kanalizacije fekalne I vodovodne. Ugradićemo novu rasvetu i izraditi nove trotoare i parkinge. Apelujem na građane koji imaju potrebe za priključke da podnesu zahtev I do završetka radova omogućili sebi priključak na podzemne instalacije jer posle završetka radova u naredne dve godine to neće biti moguće.

Zahvaljući lepom vremenu u toku su radovi na završetku ulice Josifa Marinkovića I Bratstva Jedinstva .

U toku proleća očekujemo i početak rekonstrukcije Ulice Dimitrija Tucovića i Patrijarha Čarnojevića, zatim Kneza Mihaila Obrenovića, Počećemo radove završetka rekonstrukcije centralnog gradskog parka i na izgradnji nove zgrade Gimnazije, vrtića u Banatskom Novom Selu i kapelu u Ivanovu. – ističe Vitman.

Radi se i rekonstrukcija na zgradi Zavoda za javno zdravlje,. Kompletan završetak radova na rekonstrukciji delova ulica Svetozara Šemića, Svetog Save i Železničke sa izgradnjom kružnog toka. planiran je da bude krajem avgusta ove godine.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad