Yunet
 

Društvo

Predsednik Vučić: Najvažnije je da budemo okupljeni i jedinstveni u nameri da sačuvamo državu

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 15. februar 2023. • 09:21 •

Predsednik Vučić: Najvažnije je da budemo okupljeni i jedinstveni u nameri da sačuvamo državu

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje Sretenjskoj akademiji „Knežev zapis“ povodom obeležavanja Dana državnosti.

Vučića su gromoglasnim aplauzom pozdravili okupljeni građani ispred crkve Svete Trojice u Kragujevcu.

– Ovde u Kragujevcu, rađana je srpska država. Rađanje svake države, borba za državnost u neku ruku jeste avanturizam, ali kada je imate, onda više nikada nemate pravo na avanture. Onda je čuvate i pazite. Srbija danas nema pravo da se igra i ponaša neodgovorno i neozbiljno prema svojoj državi – rekao je Vučić.

Kako kaže, država su pre svega ljudi ali i njene institucije, kao i sposobnost da se samostalno vodi politika bez pritisaka spolja. Dodaje da je to sposobnost da se bori za vitalne interese.

– U trenutku kada je teška situacija u svetu, najvažnije je da budemo okupljeni i jedinstveni u nameri da sačuvamo državu – rekao je Vučić i dodao:

– Nemamo ništa svetije!

Kako kaže, moraćemo da radimo još više i da budemo posvećeniji svom poslu. Dodaje da će biti još investicija u tom kraju.

– Do kraja godine imaćete najlepšu pijacu u celoj Srbiji, ponosićete se svojom tržnicom – rekao je Vučić.

Kako kaže, već za najkasnije 3 meseca krenuti izgradnju stadiona za 20 hiljada ljudi, dodaje da je dobijena građevinska dozvola i da je projekat urađen.

– Takođe, već ove godine krećemo izgradnju obilaznice oko Kragujevca, koja je strašno važna. Važno je koliko ćete moći da uređujete grad mnogo lakše i više nego danas kada saobraćaj prolazi kroz grad – rekao je Vučić.

Predsednik je rekao da će Kragujevac postati centar čitave Srbije. Dodaje da će se uskoro potpisati ugovor za brzu prugu Beograd – Niš, i kako kaže, Kragujevac će biti prikopčan za nju.

– Sva ulaganja koja su planirana neće izaći manje od 600 miliona evra – rekao je predsednik.

Dodao je da će se ulagati i u fakultet u Kragujevcu, kako kaže, krenuće se i sa rekonstrukcijom KC Kragujevac.

– Ovo su samo najvažnije stvari, sledeće godine krećemo i auto-put ka Aranđelovcu, spojićemo istok sa zapadom Srbije – rekao je Vučić.

Predsednik je poručio građanima da budu uz Srbiju na ozbiljan i racionalan način, kako bi sačuvali svoju zemlju, i KiM u sastavu Srbije.

– Hvala na velikoj podršci, siguran sam da ćemo zajedničkim snagama i vašu posvećenost i marljivost, uspeti da ostvarimo još mnogo rezultata – rekao je Vučić.

Akademija počinje u 9 časova u Staroj skupštini u Kragujevcu, dok će ceremonija uručenja odlikovanja biti održana u 12 časova u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike na Andrićevom vencu u Beogradu.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena