Yunet
 

Društvo

„Naučni četvrtak“ u Domu omladine

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 10. februar 2023. • 13:28 •

„Naučni četvrtak“ u Domu omladine

Dom omladine Pančevo u saradnji sa Regionalnim centrom za talente “Mihajlo Pupin” organizuje ciklus tribina “Naučni četvrtak”. Ove nedelje su po prvi organizovali “Veliki naučni kviz” u cilju promovisanja nauke kod mladih.

Više od trideset naših sugrađanka podeljenih u sedam timova učestvovalo je na Velikom naučnom kvizu, održanom u Malom klubu Doma omladine. Na ovom kvizu proveravalo se znanje iz opšte kulture, a u sastavljanju pitanja i realizaciji kviza učestvovali su Vladimir Radovanović iz Regionalnog centra za talente „Mihajlo Pupin” i Gimnazije „Uroš Predić”. Program je vodio Aleksandar Stanić.

Ciklus tribina „Naučni čevrtak“ održava se svake nedelje. Na predavanjima se govori o opštoj kulturi, istoriji i nauci. Ideja „Naučnog četvrtka” je, kako kažu organizatori, da gosti iz različitih oblasti nauke predstave svoje naučne discipline i dostignuća.

Organizatori tribina su Dom omladine Pančevo i Regionalni centar za talente „Mihajlo Pupin“ u Pančevu. Tribine se održavaju svakog četvrtka od 20 sati i 15 minuta u malom klubu Doma omladine.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad