Yunet
 

Društvo

Dan nauke u OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 8. februar 2023. • 19:42 •

Dan nauke u OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“

U Osnovnoj školi „Jovan Jovanović Zmaj“ u Pančevu u saradnji sa Dečijim inovacionim centrom, održan je Dan nauke.Za mlađe i odrasle naučnike organizovane su radionice LEGO robotika i programiranje, Zanimljiva fizika, 3D modelovanje, Zanimljiva elektronika, Kahot kviz -život i dela Nikole Tesle.

Učenici OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ u okviru manifestacije Dan nauke imali su priliku da se upoznaju sa novim tehnologijama na radionicama kao što su robotika za manji uzrast, 3D štampa sa olovkama, I kreativne mozgalice. A da su se malisani odlicno snašli, potvdila nam je Anica Pavlović, predsednik Dečijeg inovacionog centra.

Na ovakvim radionicama radi se ono što deca u svom uzrastu najviše vole i najbolje razumeju, igraju se. Kroz igru uče I rade programiranje , Zanimljivu fiziku i elektroniku. Testiranje na robotima zaključuju na principu pokušaj – greška I na zabavan Nacin savladavaju računarsku logiku.

Iz Dečijeg inovacionog centra kažu da je najbitnije da decu treba naučiti na pravilan način da koriste tehnologiju, i da tehnologija služi njima, a ne oni njoj što je , i cilj ove manifestacije.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad