Yunet
 

Društvo

Vesna de Vinča prvi ženski ratni izveštač na prostorima bivše Jugoslavije

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 5. februar 2023. • 16:51 •

Vesna de Vinča prvi ženski ratni izveštač na prostorima bivše Jugoslavije

Ovonedeljni gost emisije Lice nacije bila je Vesna de Vinča. Ova čuvena novinarka, spisateljica, kao i vlasnica kompanije MISS YU govorila je o brojnim intervjuima sa svetski poznatim ličnostima koje je uradila, ali se osvrnula I na aktuelnu situaciju u svetu.

Vesna de Vinča kaže da je bila prvi ratni ženski izveštač u ratu na prostorima bivše Jugoslavije. Kada je, kako kaze, odustala od teškog ratnog izvestavanja otišla je u Vasington gde je obišla sve institucije i uradila značajne intervjue sa vodecim američkim zvaničnicima.

Uspela sam da nagovorim tadašnjeg generalnog direktora televizije da me pusti u Vašington mesec dana sa Vaskom Vasojevićem. Onda sam ušla u Kongres, Vudro Vilson centar, te velike savetodavne institucije sam obišla i napravila intervjue sa svima njima. Tad sam upoznala Trampa i dao mi prvu licencu za MISS Jugoslavije od MISS Universe koju je on imao – objasnila je Vesna de Vinča.

Vesna de Vinca najpoznatija je po svojim intervjuima koje je uradila sa Gadafijem, Mandelom, Arafatom, Vizentalom, ali i modnim kreatorom Pakom Rabanom koji je nedavno preminuo.

Nisam očekivala ovakav pad američke civilizacije, kaze ova poznata tv autorka i navodi da je podela pravoslavlja koja se dešava tokom sukoba u Ukrajini opasna.

Čula sam da su se Ukrajinci maskirali u Ruse i da će da naprave težak trangebal u Odesi i da to pripišu ruskoj vojsci. Amerikanci se svim tim bave, jer oni stoje iza Ukrajinaca – objasnila je de Vinča.

Očigledno je da lagano ulazimo u treći svetski rat, zaključila je Vesna de Vinča gostujući u „Licu nacije“.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad