Yunet
 

Društvo

U trening centru Pladnište odžana obuka o migracijama

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 3. februar 2023. • 14:30 •

U trening centru Pladnište odžana obuka o migracijama

U saradnji Komesarijata za izbeglice i migracije Republike Srbije i Međunarodnog centra za razvoj migracione politike ( ICMPD), a u okviru projekta “Jačanje kapaciteta Komesarijata za izbeglice i migracije Republike Srbije“, održana je obuka o migracijama u trening centru Plandište.


Intenzitet i složenost izazova na polju migracija sa kojima se Srbija suočava tokom poslednjih godina zahtevaju kontinuirani rad na profesionalnom razvoju i usavršavanju zaposlenih i ova obuka je zato važna, a rezultat je zajedničke saradnje ICMPD-a i Komesarijata za izbeglice i migracije, rekla je komesarka Nataša Stanisavljević.


Ona je dodala da posebnu zahvalnost pripada ICMPD-u i Univerzitetu u Mastrihtu što su omogućili da se održi ova obuka koja je, kako je ocenila, tek prva u nizu, imajući u vidu ambiciju Komesarijata da centar u Plandištu pretvori u regionalni centar za obuku o migracijama.
Dvodnevnoj obuci prisustvovali su zaposleni iz Komesarijata, a trening je držala profesorka Univerziteta u Mastrihtu Talita Dubov. Cilj obuke je jačanje kapaciteta zaposlenih, sa fokusom na povećanje tehničkih kapaciteta za pružanje osnovnih usluga migrantima koji dolaze u Srbiju, ali i pružanje podrške i nadogradnja KIRS platforme za onlajn učenje i unapređenje saradnje Trening centra u Plandištu.

Unapređenje znanja, veština i kompetencija službenika kroz ovakve vrste obuka, kao i razvoj onlajn platforme, predstavljaju značajan aspekt institucionalnog napretka u narednom periodu i Komesarijat će nastaviti da održava treninge za svoje zaposlene i podržava kontinuirano učenje, naglasila je komesarka Stanisavljević.

Imajući sve to u vidu, zaključila je ona, veliki je potencijal ovog trening centra i zato se čini sve da Plandište jednog dana postane centar za obuku iz oblasti migracija za čitav regionu sklopu svojih aktivnosti.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad