Yunet
 

Društvo

U Kovačici održana zabava povodom dva imendana Pavela i Marije

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 1. februar 2023. • 11:50 •

U Kovačici održana zabava povodom dva imendana Pavela i Marije

U organizaciji Mesnog odbora Matice Slovačke u Kovačici organizovana je 19. zabava povodom dva imendana Pavela i Marije. Na zabavi su prisustvovali banatski mesni odbori Matice Slovačke kao i gosti iz Slovačke Republike.

Zabava povodom dva imendana Pavela i Marije odžava se od 2000. godine u organizaciji Mesnog odbora Matice Slovačke Kovačica. Jedan od glavnih ciljeva je očuvanje tradicije Slovaka sa ovih prostora ističe predsednik MOMS-a Pavel Balaž.

Na zabavi su nastupili folklorasi iz Kovačice, ženska pevačka grupa koja radi pri MOMS-u kao i gosti članovi Folklorne grupe Kume i Kumovi iz Djetve iz Slovačke Republike koji su bili očarani očuvanjem slovačke kulture i tradicije na ovoj zabavi.

„Jako sam srećna što smo imali priliku da dodjemo u Kovačicu,ovde se uvek rado vraćam jer nisam tu prvi put. Ovde je prelepo. Volimo da se sretnemo sa ljudima da živimo tu vašu kulturu a nekada imam osećaj da bi tu i ostala„, istakla je Stela Krahulec gošća iz Slovačke.

„Moji utisci su veoma jaki jer smo ovde pronašli delić Slovačke. Sa ushićenjem smo primili poziv od Pavla Balaža da dodjemo ovde i upaznamo lepotu ovog mesta, tu duhovnu al ii umetničku koju smo imali priliku da vidimo„, naveo je Juraj Krahulec iz Slovačke.

Uz dobru muziku i bogatu tombolu zabavljali su se članovi banatskih mesnih odbora Matice Slovačke u Kovačici. Izabrani su najsimpatičnija Marija i najsimpatičniji Pavel. Organizatori se nadaju da će i u budućnosti organizovati ovakve zabave jer to je jedini način da se ljudi malo relaksiraju i zabave uz slovačke narodne pesme i igre.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena