Yunet
 

Društvo

UPEŠNA REKONSTRUIKCIJA NOSA

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 30. januar 2023. • 14:52 •

UPEŠNA REKONSTRUIKCIJA NOSA

Razne hiruške intervencije rešavaju se u Opštoj boilnici na ORL odeljenju .Za njih kaže načelnik Veljko Božić nije retkost da zbog povređivanje sa raznim predmetima ali i ujedi pasa kada je deo tela koji je otkinut ponovo rekonstruišu i osoba nema čak ni ožiljak.

Nedavno je u pančevačku bolnicu stigla pacijentkinja koju je ujeo pas na ulici i odgrizao je parče nosa. Načelnik ORL odeljenja doktor Veljko Božić istakao je da je povreda bila ozbiljna ali da su brzom reakcijom sve povolno rešilo po ženu koja je povređena doživela strašnu traumu.

Iz priče smo saznali da je žena vadila nešto iz gepeka i ujeo je pas lutalica .Porodica je dovezla brzo u bolnicu ali bez dela vrha nosa .Ja sam insistirao da donesu parče nosa koje ušio i sve je rekonstruisano i mislimo da će biti dobro, očekujemo brz oporavak i biće bez vidljivih ožiljaka.1.25 1.41 Imali smu isto tako jednu amputaciju nosa Sa povređivanjem sa staklom gde se dobro sve završilo.1.58 U konkretnom slučaju se radi o psu lutalici ali nisu uopšte retki ujedi vlasničkih pasa najčešće kada se igramo sa njima i dođe do povređivanja.

Nažalost povređivanja u kojima se otkine i neki deo tela nije retkost. Nije lako ostati pribran u takvim situacijama ali doktor Božić napominje da ukolko se u kratkom vremenu pronađe deo tela koji je otkinut velika je šansa da moše da se rekonstruiše i pacijent prođe sa sto manje posledica.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena