Yunet
 

Društvo

Održano takmičenje izviđača u OŠ „Miroslav Antić“

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 30. januar 2023. • 15:07 •

Održano takmičenje izviđača  u OŠ „Miroslav Antić“

U Pančevu u OŠ „Miroslav Antić“ organizovano je takmičenje izviđača na kome su učestovale 32 ekipe, organizator je Odred izviđača „Crne rode“. Oni već petu godinu zaredom organizuju memorijal Aleksandar Stanković – u sećanje na bivšeg izviđača koji je nakon bolesti preminuo u dvadeset i četvrtoj godini.

Odred izviđača „Crne rode“ po peti put organizovao je memorijanli izviđački višeboj „Aleksandar Stanković“. Na turnuru su nastupile 32 ekipe iz 12 mesta iz Srbije i jedna iz BiH. Načelnik akcije, Anđela Goja, kaže da organizovanje ovakog velikog takmičenja nije lako, ali da je pre svega najvažnije da su deca uživala.

Deca su se takmičila u kategorijama poletaraca i pčelica, mlađih izviđača, kao i kategorija starijih izviđača. Takmičenje je trajalo dva dana. Prvog dana takmičenje se odvijalo napolju, a drugog u streljani. Iako su izviđačima najinteresantniji kampovi, boravak u prirodi, i takmičenje u Pančevu će im, kažu, ostati u lepom sećanju pre svega po druženju.

U Savezu izviđača Srbije je više od 60 odreda, koji imaju brojne ekološke akcije okupljanja sa ciljem da deci otkriju svet i van učionice

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad