Yunet
 

Društvo

Prijave za plivanje za Časni krst do 16. januara

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 5. januar 2023. • 18:28 •

Prijave za plivanje za Časni krst do 16. januara

U organizaciji Udruženja sportista i ljubitelja sporta „Srpska Sparta“ ove godine po 11 put biće organizovano plivanje za Časni bogojavljenski krst 19. januara u 12 sati. Prijave su počele 31. decembra i traju do 16. januara.

Plivanje za Časni bogojavljenski krst i ove godine biće organizovano na Bogojavljanje 19. januara na tamiškom keju tačno u 12 sati. Organizator već 11 godina je Udruženje sportista i ljubitelja sporta Srpska Sparta.

Ovo je 11 godina zaredon kako u saradnji sa Gradom pančevo. TOP, Javnokomunalnim preduzećima, privatnicima, MZ Gornji grad i Crkvenom opštinom organizujemo bogojavljensko plivanje. Svake godine imamo veliki broj zanteresovanih plivača, ove godine smo objavili prijave 31. Decembra, 5 dana je prošlo mi imako oko 11 prijava. Imamo i jednu ženu koja ima 48 godina koje je pančevka ali živi i radi u Londonu.

Prijave su počele 31. decembra i trajaće sve do 16. januara. Plivači koji žele da se prijave ne moraju da budu iz Pančeva, naglašava Vidosava Vicanović.

Prijave idu kao i svake godine na moj profil Vidosava Vicanović ili na broj telefona 066 345 – 029. Sve prijave su otvorene do 16. Januara, mogu da se prijave svi punletni građani, koji su kršteni, ne moraju da budu iz Pančev, prolaze lekarski pregled, laboratorijske analize, psihofizička spremnost i plivaju 19. Januara,

Pre samog plivanja kao i svih predhodnih godina članovi Srpske Sparte položiće venac na spomenik Stevanu Šupljikcu u gradu.

U Preobraženskom hramu u margiti počinje cela manifestacija svečanom liturgijom u 9.30 sati. Nakon toga Udruženje Srpska Sparta odlazi do spomenika Stevanu Šupljikcu gde će bit položeni venci. Vraćanje do Preobraženske crkve, gde zajedno sa plivačima, sveštenicima dolazimo na kej do Udruženja Marko Kulić, gde će dobiti blagoslov i plivanje na 33 metra tačno do krsta je u 12 sati.

Svi zaniteresovani ići će na lekarske preglede koji su planirani za 17. I 18. januar. Pregledi će kao i svake godine biti veoma rigorozni, naglašavaju organizatori. Plivanje za Časni bogojavljenski krst je izuzetan čin za sve učesnike, jer verovanje kaže da svi koji plivaju toga dana kupuju zdravlje za narednu godinu.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad