Yunet
 

Društvo

Mateo Čižik prvorođena beba u pančevačkom porodilištu

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 3. januar 2023. • 15:33 •

Mateo Čižik prvorođena beba u pančevačkom porodilištu

Gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović uručio je zlatnik majci prvorođene bebe u 2023. godini, Bojani Čižik iz Kovačice. Mali Mateo Čižik, rođen je 1. januara u 3 sata i 15 minuta, dok se druga beba rodila u 18 i 30.

Grad Pančevo nastavlja tradiciju darivanja prvorođenih beba i u 2023. godini. Dečak Mateo Čižik, težak 3 kilograma i 80 grama i dugačak 50 centimetara, rođen u 3 i 15 1. januara prvorođena je beba u ovoj godini.Gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović uručio je majci Bojani zlatnik.

Porođaj je prošao besprekorno zahvaljujući doktorki Sonji, sve je dobro prošlo. Osećaj je nestvaran, ne znam kako da objasnim. Još uvek mi je to sve čudno videćemo kada dođem kući dok se naviknemo jedno na drugo. Ovo je vredelo svakog truda i svakog bola, jer kada vidite bebu to je neopisiv osećaj – rekla je Bojana Čižik, majka prvorođene bebe.

Druga beba, devojčica Ana rođena je takođe 1. januara u 18 i 30. Majka Dragana Jankov, kaže da je od sreće zaplakala kada je bebu uzela u naručje.

Presrećna sam, sve je prošlo dobro. Kada sam bebu uzela u naručje plakala sam. Dok sam se porađala nisam pustila ni glas, ali kada sam bebu uzela u naručje od sreće sam plakala. Ipak je prvo dete. Utisci se još uvek sređuju, ali sve je za sada dobro. Sa bebom se dobro snalazim, kako sam se nadala dobro je. Tata je presrećan jedva čeka da je vidi. Pošto nema poseta još uvek nije bio u prilici da je uzme u naručje – objasnila je Dragana Jankov, majka drugorođene bebe.

Prilikom posete porodilištu gradonačelnik Pančeva poželeo je sve najbolje majkama, kao i da provedu ugodne trenutke sa svojom decom.

Danas nastavljamo tradiciju koju naš grad neguje već dugo da prvorođenu bebu darujemo dukatom. Dete i majka koje smo danas obišli su iz Kovačice Bojana i Mateo Čižik i ovom prilikom želim da im čestitam. Ove godine smo imali jednu malu promenu s obzirom da već četiri godine prvorođena beba nije sa teritorije grada Pančeva. Od ove godine darujemo i prvu bebu čija je majka iz Pančeva, tako da će i prvorođena beba sa teritorije grada Pančeva dobila poklon – rekao je gradonačelnik Pančeva Aleksandra Stevanović.

Lekari i medicinsko osoblje koje su te večeri bili na dežurstvu su dr Sonja Perković Kepeci, dr Bojan Kukić, babice Mirjana Rankov i Ana Mitanoski, kao i pedijatrijske sestre Teodora Ćosić i Jelena Stokanić. U ovoj godini rođene su ukupno 4 bebe, dok su se 1.januara porodile dve majke. U toku prošle godine grad Pančevo bogatiji je za 1393 beba.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena