Yunet
 

Društvo

Dodeljeni ugovori o sufinansiranju programa energetske sanacije

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 29. decembar 2022. • 20:19 •

Dodeljeni ugovori o sufinansiranju programa energetske sanacije

U okviru Nacionalnog programa energetske sanacije stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanava, svečano su dodeljeni ugovori o sufinansiranju građanima koji su uspešno konkurisali na Javnom pozivu Ministarstva rudarstva i energetike i grada Pančeva.

Grad Pančevo ispunio je uslove iz Javnog poziva Ministarstva rudarstva i energetike za finansiranje programa energetske sanacije stambenih zgrada za 2022. godinu. Ukupna sredstva podsticaja za realizaciju programa iznose 20 miliona dinara dok je pomoć dobilo 73 građana.

Nakon završenih radova, a pre isplate subvencije Komisija će ponovo izvršiti terenski oblizak radi utvrđivanja da li su radovi urađeni u skladu sa dostavljenom profakturom. Kako kaže, Milenko Čučković, gradski većnik zadužen za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku, program će nastaviti i sledeće godine.

Cilj sprovođenja mera energetske sanacije stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova je unapređenje energetske efikasnosti u stambenom sektoru i povećano korišćenje obnovljivih izvora energije u domaćinstvima.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena