Yunet
 

Društvo

Realizacija projekta „Hranisteljstvo za odrasla i starija lica“

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 21. decembar 2022. • 20:13 •

Realizacija projekta „Hranisteljstvo za odrasla i starija lica“

Centar za Socijalni rad „Solidarnst“ Pančevo uz podršku Grada Pančeva koji finansiraja Ministarstvo za rad i socijalnu politiku započeo realizaciju projekta „Hranisteljstvo za odrasla i starija lica“.

Poslednjih godina povećano je intersovanje za smeštaj u neku od odgovarajućih ustanova socijalne zaštite. „Hranisteljstvo za odrasla i starija lica“ naziv je projekta koji sprovodi Centar za socijalni rad Pančevo uz podršku Grada Pančeva, a koji će omogućiti satrim licima kao i osobama sa invaliditetom, da budu smešteni u hraniteljskim porodicama za odrasle koji bi trebalo da im omogućiti bolje i prirodnije uslove za život .

Takođe pravo da o nima brinu hranitelji za odrasle imaju i osobe koje se nalazille u hraniteljskim porodicama do 18 godine i ne mogu sami da brinu o sebi .Budući hranitelji za odrasle moraju da ispunjavaju određene uslove kako bi na adekvatan način brinuli o starim ili invalidnim osoba u svom domu takođe je neophodno da prođu obuku .

Budući hranitelji za odrsla lica pored novčane naknade imaju pravo na zdravstveno osiguranje kao i mogućnost da im teče radni staž. Zainetresovana lica treba da se jave u Centar za socijalni rad koji se nalazi u ulica Filipa Višnjića broj 16.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena