Yunet
 

Društvo

Rekonstrukcija Keja privodi se kraju

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 16. decembar 2022. • 19:55 •

Rekonstrukcija Keja privodi se kraju

U okviru projekta rekonstrukcije i uređenja priobalja u Pančevu završava se najveća kapitalna investicija,odnosno rekonstrukcija Pančevačkog keja. Ovim projektom obuhvaćen je I novo izgrađen parking na Tamiškom keju. Grad Pančevo je za ove namene izdvojio oko 385 miliona dinara.

U Pančevački kej nije ulagano više od 40 godina I ovo predstavlja prvu veliku rekonstrukciju nakon četiri decenije ne ulaganja u ovaj deo Pančeva. Iz gradskog budžeta za ove namene izdvojeno je 385 miliona dinara. Kako kaže Maja Vitman, gradska menadžerka, ovaj deo Pančeva predstavlja tačku spajanja, susreta I sprovođenja mnogih aktivnosti

Prema rečima gradske menadžerke Maje Vitman ovim radovima obuhvaćeno je novo popločavanje granitnim pločama gornjeg I donjeg šetalište, od starog Pančevačkog mosta do Brodoremonta. Ukupna dužina šetališta je oko 1.600 metara, odnosno celokupna površina koja će biti popločana je 19.000 kvadratnih metara.

U okviru projekta rekonstrukcije i uređenja priobalja u Pančevu završena je i izgradnja novog parkinga na tamiškom keju. Parking će se prostirati na postojećoj površini iza silosa koju su građani koristili I ranije.

Kako navodi gradska menadžerka sa radovima na uređenju nastaviće se I sledeće godine. Mnogi naši sugrađani bili su u prilici da se “upoznaju “ sa ovim projektom, I njima je kako Maja Vitman kaže, obećano da će se njihove ideje sprovesti u delo. Neke od njih su postavljanja table za upozorenje prilikom hranjenja ptica, labudova, pataka, kao I mnoge druge.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena