Yunet
 

Društvo

Decenija NIS-ovog programa „Energija znanja“

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 16. decembar 2022. • 19:50 •

Decenija NIS-ovog programa „Energija znanja“

U Palati Srbije povodom decenije NIS-ovog programa„Energija znanja“ danas je održana svečanost kojoj su prisustvovali predstavnici Vlade Republike Srbije. NIS je 2012 godine pokrenuo projekat kako bi doprineo unapređenju obrazvonog sistema u našoj zemlji i omogućio talentovanim studemtima i učenicima da završe prestižne škole I fakultete.Nis kompanija je u ovaj program uložila preko 6 miliona eura a zahvaljući njemu mnogi su dobili I zaposlenje u ovoj kompaniji.

Povodom decenije NIS-ovog programa „Energija znanja“ koji je za poršku mladim talentima , ulaganjem u obrazovanje i nauku uložio više od 6 miliona eura i pomogao da zahvaljući ovom programu i ulaganjima koje je NIS pokrenuo 2012 godine kako bi doprineo unapređenju obrazvonog sistema u našoj zemlji i omogućio talentovanim studemtima da završe prestižne fakultete . Zahvaljući programu „Energija znanja“ NIS je uspostavio saradnju sa četiri univerziteta u Srbiji , regionu i sedam fakulteta u Ruskoj Federaciji.Povodom obeležavanja decenije podržavanja mladim talentima , obrazovanji i nauci u Palati Srbije održana je scvečanost na kojoj su prisustvovali predstavnici Vlade Republike Srbije, i predstavnici obrazovnih, naučnih institucija. Ove godine Svetosavska nagrada uručena je generalnom direktoru NIS-a Kirilu Tjurdeljevu .

Cilj nam je bio da uredno smnabdevamo tržište Srbije , nastavili smo i sa modernizacijom kompanije , nismo odustali od ulaganje u znanje , mlade budućnost naše kompanije i Srbije.Kroz projekat „Energija znanja“ podržavamo najbolje studente i dočekujemo ih u našem timu.Sa Vladom srbije, obrazovnih i naučnih institucija nastavićemo da podržavamo razvoj ove zemlje.

Više od 130 stipendista podržala je NIS kompanija a od njih sedamdeset zaposlilo se u ovoj kompaniji.Neki su studirali u Srbiji ali ko je želeo imao je mogućnost da se školijuje u inostranstvu. Jedan od najboljih sudenata je i Dušan Jakovljević koji je sudije završio u Rusiji i vratio se u Srbiju.

Vratili smo se u Srbiju puni znanja , puni elana u našu kompaniju i Srbiju i nadamo se siguran sam da ćemo dobiti prilku da primenjujemo svoje znanje

Komanija NIS je ovim programom osim studenata obuhvatila i osnovne škole Jovan Popović, i gimnaziju Jovan Jovanović Zmaj iz Aleksinca .Takođe i učenici strukovnih škola iz Pančeva i Zrenjanina imaju su mogućnost da unaprede svoje znaje i odmah posle završenog školovanje dobiju zaposlenje u NIS kompaniji. Minstar prosvete Branko Ružić , ministarka nauke i tehnologije Jelena Begović, i ministar sporta Zoran Gajić istakli su koliki je značaj ovakve jedne odgovorne komapnije kao što je NIS .

Kompanija NIS je prepoznala značaj podrše mladima bilo da govorimo o studentima ili đacima

Jako je bitno da NIS podržava razvoj prirodnih nauka i dodelljuje nagrade najboljim studentima a isto tako da ljudi dobiju posaoi u našoj zemlji .

Sve što radi NIS za sport, kulturu i nauku pa i ovaj projekat koji ima zadatak da investira u mlade , koji će u napredku 1

OFF NIS je prva privatna kompanija u Srbiji koja je nosilac najvišeg priznanja za doprinos obrazovanju „Svetosavske nagrade“ koju dodeljuje Ministarstvo prosvete .Zahvaljući kompaniji NIS najbolji i učenici, studenti imaju mogućnost da se školuju na najprestižnijim školama i univerzitetima i posle školovanja dobiju posao u NIS-u .Samo putem projekta „Energija znanja“ svake godine se organizuje više od 250 studentskih praksi kao i predavanja NIS-ovih stručnjaka na partnerskim fakultetima.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena