Yunet
 

Društvo

U opštini Alibunar svake godine rodi se oko 160 beba

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 7. decembar 2022. • 19:58 •

U opštini Alibunar svake godine rodi se oko 160 beba

Svake godine u Opština Alibunar bude bogatija za oko 160 novih stanovnika koliko se beba rodi u ovom mestu zajedno sa devet sela.Pedijatrijska Služba Doma zdravlja Alibunar nadležna je za lečenje predškolske i školske dece u kojoj trenutno rade dva pedijatra.

Prva poste pedijatru U Domu zdravlja Alibunar je po preporuci patronažne seste koja je prva koja ima susret sa novorođenčetom najčešće su to uobičajeni problemi koji se mogu javiti posle rođenja bebe.

Mnogo roditelja sve više provodi vreme na poslu, umorni i opterećeni svojim obavezama i malo se razgovora sa detetom. rešenje se traži u igraonicama gde im se dete igra, a oni misle da su mu podarili kvalitetno vreme. govor, komunikacija, razgovor sa detetom, uzajamna komunikacija izostaje. Povećan je beroj dece koja dugo ne govore što zabrine roditelje i potraže pomoć pedijatra.

Ukolko roditelj primeti da dete negovori važno je da potraži na vreme pomoć peidjatra ,kako bi se detetu olakšalo da progovori a ukoliko je neophodno dete se upućuje logopedu .

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena