Yunet
 

Društvo

Podela novogodišnjih paketića u Omoljici

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 6. decembar 2022. • 18:38 •

Podela novogodišnjih paketića u Omoljici

Spontana ideja koja je nastala 2015. godine kada je podeljeno oko 50 novogodišnjih paketića mališanima koji su se našli na platou ispred Doma kulture, postala je tradicija. Ove godine u Omoljici po 7 put biće organizovana podela novogodišnjih paketića.

Dušan Lukić – direktor Doma kulture u Omoljici

Dobili smo ideju da u saradnji sa školom I ambulantom u Omoljici dođemo do spiskova dece tog uzrasta. Onda smo došli na ideju da štampamo I delimo pozivnice po kućama te dece koja idu u školu, odnos u vrtić, obdanište, zabaviše, deca prvi I drugi razred, oni dobijaju od učiteljice pozivnice. Sva deca tog uzrasta da dođu sa pozivnicom. To je sada već organizovano, svi su obavešteni, a ko nijeobavešten doćiće u prostorije MZ da prijavi svoje dete I donesu dokaz o prebivalištu u Omoljici. Tog dana kada je zakazano dobiće paketić uz prigodan program koji se tada organizuje, uz muziku, veselje I Deda Mraza.

Akciju zajedno organizuju Mesna zajednica Omoljica, JKP Omoljica i Dom kulture iz ovog mesta. Oni pozivaju mališane na druženje sa Deda Mrazom ali i da sami naprave ukras za jelku koja će krasiti plato ispred Doma kulture.

Marijana Gligorić Ilić – direktorka JKP Omoljica

Ovo je sve za uzrast od 2 godine do 9 godina, odnosno drugi razred. Mi uvek napravimo nešto novo. Ove godine imaćemo druženje samo sa Deda Mrazom I naglasili smo da ćemo imati ukrašavanje jelke zajedno sa našim najmlađima. Podeljeni su po grupama, naročito deca koja idu u školu ostali mališani su od 11.30 sati, ko kako dođe mi ćemo zajedno ukrašavati jelku.

Podela novogodišnjih paketića u Omoljici će biti organizovana 21. decembra u pre podenevnim časovima. Uz pomoć prijatelja i sponzora biće podeljeno više od 500 paketića deci koja žive u ovom pančevačkom selu.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena