Yunet
 

Društvo

“Logarska dolina“ proslavila deceniju postojanja

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 6. decembar 2022. • 18:29 •

“Logarska dolina“ proslavila deceniju postojanja

Iako jedno od mlađih slovenačkih udruženja na teritoriji Srbije, „Logarska dolina“ napunila je jednu deceniju. Jubilej su svečano obeležili u prisustvu mnogih zvanica, među kojima je bila i vicekonzul ….. Ovo je bila prilika da se prisutni upoznaju kroz filmove sa lepotama Slovenije i slovenačkim udruženjima na teritoriji naše zemlje, kojih je 17. Kako i sam Josip Veber kaže, predsednik udruženja, za ovih 10 godina urađeno je dosta toga kako bi Pančevcima približili slovenačku kulturu, tradiciju i jezik.

Veber je istakao i važnost svih institucija, opština i gradova koju su im pomogli na putu ka ostvarenju cilja koji su sebi postavili.

Vicekonzulka u Srbiji Poluca Kostić ističe važnost postojanja slovenačkih udruženja na teritoriji Srbije, koja su bitna za očuvanje identiteta i približavanje naših država.

Marija Jević, većnica za kulturu i omladinu, kaže da je grad Pančevo multikulturalan i da se uvek trudio da ujedini i pomogne svim narodima koji žive na njegovoj teritoriji. Kako je naglasila od te prakse neće odstupiti ni u budućnosti.

Veber je dodao da je saradnja sa slovenačkom smbassadom na izuzetnom nivou i da im oni uvek pomažu savetima, organizacijom raznih programa i projekata. Takođe na kraju je dodao i da će nastaviti da šire svoje članstvo i time uvećaju broj onih koji su deo „Logarske doline“.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad