Yunet
 

Društvo

Najdruža linija Pantransporta u gradu spaja Kotež 1 i Dolovo

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 17. novembar 2022. • 17:02 •

Najdruža linija Pantransporta u gradu spaja Kotež 1 i Dolovo

U Pantransportu za svaki mesec rade se statistička istraživanja o broju putnika koje se preveze tokom jednog meseca, kao i o broju pređenih kilometara. Prema podacima ovog prevoznika najduža linije u gradskom saobraćaju je linije broj 2 dok je najkaća linija koja spaja grad sa naseljem Mladost.

Svakog dana na ulice Pančeva izađe 47 autobusa Pantransporta, kaže Ivan Cvetanović, šef saobraćaja u ovom preduzeću. Najduže putuju oni koji se voze od Koteža do Dolova, a najkraća oni koji žive u naselju Mladost.

Najduža linija u sistemu javnog gradskog putničkog prevoza u Pančevu je linija broj 2 koja saobraća od Koteža 1 do Dolova, dugačka je 27 kilometara, dok su približno istih dužina , 24 kilometara linija broj 3 Jabuka – Stari Tamiš i linija broj 7 Jabuka – Rafinerija, kao linije za Banatski Brestovac i Ivanovo, 25 i 27.To su najduže linije. Najkaća linije je linija broj 4 Cenatr – Minel koja je duga oko 6 ipo kilometara. Oko 7 ipo kilometara je linija 5a koja produžava do Rafinerije i linija broj 6 koja ima oko 10 – tak kilometara.

Logični da ni sve linije nemaju isti broj stajališta. Ovaj broj može biti različit u zavisnosti od smera kojim saobraćaju autobusi.

Najkaća linija 4, ima i najmanje stajališta. Jedna od najdužih linija 7 ima 30 stajališta u jednom smeru, a drugom 32, što znači da na 24 kilometra ispod 1 kilometra je razdaljina između stajališta.

Ivan Cvetanoviuć kaže da imaju interesantan statistički podataka i kada je u pitanju linije koja saobraća do Banatskog Novog Sela.

Linija broj 9 kada izađe sa perona na Autobuskoj stanici i prođe kružni tok kod pijace nema ni jedno skretanje do svoje okretnice. To je potpuno pravolinijska linija i ona iznosi 18 kilometara.

I dalje je u gradskom saobraćaju najopterćenije linija broj 14 koja saobraća od Koteža 2 do Omoljice, koja zajedno sa linijom broj 8 preveze dnevno oko 20 posto putnika, naglašava Cvetanović. Prema njegovim rečima već se radi analiza za oktobar koja će doneti i neke nove statističke p

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena