Yunet
 

Društvo

Na Zelenoj pijaci jeftiniji kupus

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 17. novembar 2022. • 15:30 •

Na Zelenoj pijaci jeftiniji kupus

Svi koji su pomislili da za kišeljenje kupusa ima još vremena bili su u pravu . Lepo vreme i dobar rod snizili su cenu kupusa na Zelenoj pijaci. Sada se na veliko prodaje po 20 dinara , prodavci napominju da je trenutno cena duplo manja nego prošle godine.

želite da ublažite glavobolju,oslabite ,umirite bol u zglobovima ili da očistite krvne sudove i ojačate imuitet onda je kups prava namirnica. Pored što je bogat , vitaminom C pospešuje apsorpciju gvožđa i pretvara ga u hemoglobin. U našoj tradici I jelovniku posebno je zastupljen kiseo kupus koji konzumiramo zimi. Zahvaljući lepom vremenu još nije kasno da se ukiseli. Ono što je prijatno iznenađenje za one koji nisu žurili da kupe kupus za zimu na Zelon pijaci dočekaće prijatno iznenađemnje.O čemu je reč rekla nam je Dobrica Mitevski dugogodišnji proizvođač I zašto je kilogram kupusa 20 dinara .

Lepo vreme omogućilo je da se kišeljenje kupusa za one koji ne žure malo prolongira. Oni koji su malo sačekali kupiće ga I po 20 dinara što je dobra ušteda jer je samo pre manje od mesec dana cena negde bila od 50 do 30 dinara. Međutim ne treba dugo čekati je sa prvim hladnim vremenom I prizemnim mrazom nije dobro ostavljati kupus za zimu. Ima onih koji će ipak kupiti kiseli kupus ali je onda cena dosta viša. Ali imajte na umu da se prilikom kuvanja uništava i do 50% vitamina C u kupusu.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena