Yunet
 

Društvo

Uspešni učenici Muzičke škole „Jovan Bandur“

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 15. novembar 2022. • 17:50 •

Uspešni učenici Muzičke škole „Jovan Bandur“

Među više od 100 najuspešnijih đaka iz pančevačkih osnovnih i srednjih škola koji su dobili nagrade od Grada Pančeva, našlo se 22 učenike Muzičke škole „Jovan Bandur“. Oni su tokom predhodne školske godine osvajali najznačajnije nagrade u Republici ali i na međunarodnim takmičenjima. Prema rečima profesorke Jelene Cvetić, veoma su ponosni na uspehe svojih đaka.

„Grad je odabrao 22 učenika da nagradi, mnogo ih je, tako da su nagrade dobili samo srednjoškolci i završni razredi osnovne škole. Puno im znači, to im je jedna lepa nagrada, motivacija za dalji radi, tako da su svi zadovoljni i srećni. Republičke i međunarodne nagrade su dolazile u obzir. Mi smo ih imali baš puno iz raznih oblasti od teoretskih predmeta do skoro svih instrumenata, tako da smo jako srećni i ponosni na sve učenike i na kolege profesore“, rekla je Cvetić.

Laura Kiš svira klarinet i osvaja prestižne nagrade na takmičenjima. Učenica je osmog razreda Osnovne škole Bratstvo Jedinsto, uporedo pohađa i Muzičku školu.

„Na takmičenju Davorin Jenko sam osvojila laureat, to je kao prva nagrada. Na republičkom takmičenju sam osvojila prvu nagrada, a na republičkom festivalu laureat“ otkrila je Laura.

Silva Vračar je učenica prvog razreda srednje Muzičke škole. Kaže da je izuzetno ponosan na rezultate koje je dosada ostvarila.

„Takmičenje iz solfeđa i iz terorije. Na harfi svirala sam na međunarodnom takmičenju i osvojila sam drugo mesto i specijalnu nagradu“, kaže Silva.

Učenike škole „Jovan Bandur“ već od početka drugog polugodišta očekiju prva takmičenja. Jelena Cvetić profesorka u ovoj školi ističe da svi koji će se takmičiti se već uveliko pripremaju za ono što ih očekuje i da moraju mnogo da rade kako bi ponovili uspehe.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena