Yunet
 

Društvo

U Vršcu održana završna konvencija izborne liste broj 1. „Rumuni zajedno – Za sigurnu budućnost“

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 10. novembar 2022. • 17:32 •

U Vršcu održana završna konvencija izborne liste broj 1. „Rumuni zajedno – Za sigurnu budućnost“

U dvorani Centra Milenium u Vršcu, održana je završna konvencija izborne liste broj 1. „Rumuni zajedno – Za sigurnu budućnost“, uoči Izbora za Nacionalni savet rumunske nacionalne manjine, koji će se održati 13. novembra ove godine.

Završna konvencija izborne liste broj 1. „Rumuni zajedno – Za sigurnu budućnost“, počela je intoniranjem državne himne Srbije i Rumunije, a nakon toga publici se obratili kandidati sa liste. Dr Trajan Kačina, nosilac liste, istakao je da je lista sačinjena od najuglednijih rumunskih intelektualaca, zdravstvenih i obrazovnih radnika i studenata iz svih krajeva Srbije.

– Lista je sačinjena od ljudi iz svih oblasti iz svih mesta gde žive Rumuni. Imamo predstavnike mlađih generacija, ali i starijih, koji su svakako iskusniji. Danas smo hteli da pokažemo sve te ljude sa liste, da ih predstavimo našoj publici, našim rumunima koji imaju pravo glasa. Imamo jedan dobar plan, definisan plan. Želimo da unapredimo naše obrazovanje, našu kulturu, naše informisanje, korišćenje našeg rumunskog jezika. Nadam se da će rumuni prepoznati značaj ove liste i ljude koji će se stvarno boriti za njih, za njihova prava i za sve što uključuje rumunski život i kulturu.

Zajedno želimo da radimo na očuvanju nacionalnog i kulturnog identiteta i radićemo i borićemo se za svaki grad, svako selo, svako mesto gde žive Rumuni za bolju i sigurniju budućnost, istakao je dr Kačina.

Imamo članove iz prošlog saziva Nacionalnog saveta rumuna zbog iskustva i zbog stvari koje su dobro radili za rumune. To smo spojili sa mladim osobama koji žele da rade za rumune, koji žele da rade na očuvanje našeg kulturnog i nacionalonog identiteta. Imamo ljude od 21 godinu, koji su puni energije i žele da implementiraju prava koja mi imamo , i istovremeno koriste svoju energiju za dobrobit rumuna u Srbiji.

Dr Kačina je takođe pozvao sve pripadnike rumunske nacionalne manjine da u nedelju, 13. novembra izađu na glasanje.

Povedite roditelje, rodbinu, prijatelje i glasajte za listu broj jedan, za listu koja ima plan, program, koja ima ljude koji su spremi da rade za dobrobit svih rumuna koji žive u Srbiji.

Na završnoj konvenciji, predstavio se i orkestar Nacionalnog saveta rumunske nacionalne manjine, sa nekoliko tradicionanih rumunskih pesama. Glasanje za članove nacionalnih saveta nacionalnih manjina, biće održani 13. novembra na 949 biračkih mesta.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena