Yunet
 

Društvo

Položeni venci kraj spomenika Mira i razumevanja

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 10. novembar 2022. • 17:14 •

Položeni venci kraj spomenika Mira i razumevanja

U Kovinu je održana Ceremonija polaganja venaca kraj spomen-obeležja ratnicima sahranjenim na Vojničkom groblju 1915. godine, povodom obeležavanja Dana oslobođenja Kovina u Prvom svetskom ratu. Ceremoniji su prisustvovali delegacije Vojske Srbije, Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, predstavnici ambasada Austrije I Mađarske, Zavoda za zaštitu spomenika kulture Pančevo i drugi zvaničnici, kao i nastavnici i učenici iz svih kovinskih osnovnih i srednjih škola.

Delegacije Opštine Kovin i udruženja boraca, povodom Dana oslobođenja Kovina u Prvom svetskom ratu i uoči državnog praznika Dana primirja u prvom ratnom sukobu svetskih razmera, položile su vence kraj spomenika Mira i razumevanja na Vojničkom groblju u Kovinu. Važno je odati počast ratnicima sa raznih strana koja je sudbina zauvek spojila na tlu kovinskom.” Naglasio je zamenik predsednika Opštine Kovin, Ratko Mosurović.

Cveće je položeno i u ime delegacije Udruženja potomaka ratnika oslobodilačkih ratova Srbije 1912-1918. i poštovalaca Kovin.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena