Yunet
 

Društvo

Uručenjem Novomberskih nagrada obeležen Dan grada Pančeva

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 8. novembar 2022. • 11:15 •

Uručenjem Novomberskih nagrada obeležen Dan grada Pančeva

Dan Grada Pančeva 8. novembar obeležen je svečanom sednicom u dvorani Kulturnog centra. Ovom prilikom Novembarske nagrade, uručene su Lazar Sretenović, Janko Marković I Ljubiša Nikolić . Gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović rekao je da su prioriteti u periodu istakao das mo završili realizaciju kapiztalnih projekata kao što je projekat Centralnog gradskog jezgra I Korzoa. Rekonstruisali smo brojne ulice u našem gradu I završili projekte o kojima godinama nisu završeni.

Na svečanoj sednici, upriličenoj povodom Dana grada Pančeva 8. novembra, u dvorani Kulturnog centra, gostima se najpre obratio gradonačelnik Aleksandar Stevanović. On je čestitajući praznik svim građanima poručio da su u proteklom periodu završili realizaciju kapittalnih projekata kao što je uređenje Centralnog gradskog jezgra i Korzoa. Rekonstruisali smo brojne ulice u našem gradu I završili projekte o kojima se godinama pričalo .

Rekonstruisali smo kružni tok u ulici Miloša Obrenovića I ulicu Cara Lazara , a Tamiški kej će osvanuti uskoro u novom ruhu.Uređivali smo škole I stvarali bolje uslove za sticanje znanja naše dece. Najmlađima smo obezbedili bolje uslove u vrtićima izdvajali iz budžetasredstva za osnovce, srednjoškolce I studente.Rekunstruisali smo sportske terene .Na Sportskom centru “Mladost” rekonstruisali fudbalski teren.Uređivali I opremali smo zdravstvene ustanove I zato su jedne od najboljih u Republici Srbiji .Izuzetno sam zadovoljan što ćemo završiti zgradu Zavoda za javno zdravlje uz ogromnu podršku predsednika Srbije Aleksandra Vućića I Vlade Srbije

Grad Pančevo, je ove godine, dodelio Novembarsku nagradu godine dvojici laureata iz oblasti obrazovanja. To su Ljubiša Nikolić, profesor baleta u baletskoj školi „Dimitrije Parlić“ u Pančevu i Janko Marković, profesor biologije u penziji, koji je čitav radni vek predavao u Gimnaziji „Uroš Predić“ u Pančevu.Iz oblasti umetnosti nagrađen je Lazar Sretenović, mladić iz Pančeva sa Daunovim sindromom, koji je ove godine izdao zbirku pesama „Moj svet“.

Nisam očekivao nagradu. Stvarno je lepo od stukture vlasti koja je videla moj napor I razvoj koji se desio posle mog dolaska u ovaj grad, rekao je Ljubiša Nikolić, dobitnik Novembraske nagrade.

Mene su prijavili moji bivši učenici, a ja ništa o tome nisam znao, samo sam obavešten da sam izabran. Veoma mi je drago što sam osvojio nagrade, rekao je Marko Janković, dobitnik Novembraske nagrade

Nisam očekivao, ovo je meni veliko iznanađenje I baš mi znači što sam dobio nagradu, jer ja jako volim da pišem I da glumimk, rekao je Lazar Sretenović, dobitnik Novembraske nagrade

Svečanoj sednici prisustvovali su Tigran Kiš, predsednik Skupštine grada, odbornici Skupštine grada, predstavnici republičkih i pokrajinskih institucija, Južnobanatskog upravog okruga, lokalnih samouprava, brojnih ustanova i organizacija, vojske i policije, crkava i verskih zajednica.U umetničkom programu učestvovali su članovi KUD-a “Stanko Paunović” NIS RNP, glumica Sofija Juričan, i glumac Milenko Pavlov,Srpsko pevačko crkveno društvo kao Ester i Kristine Krstić I Aleksandre Jović.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena