Yunet
 

Društvo

Gradonačelnik Stevanović: Korigovane cene karata

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 4. novembar 2022. • 18:00 •

Gradonačelnik Stevanović: Korigovane cene karata

Gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović i predstavnici autoprevoznika održali su danas sastanak, a glavna tema bila je cena autobuske karte na relaciji Pančevo – Beograd.

Nakon apela grada Pančeva upućenog autoprevoznicima koji obavljaju delatnost na liniji Pančevo-Beograd, održan je sastanak gradonačelnika Pančeva Aleksandra Stevanovića i predstavnika autoprevoznika. Gradonačelnik je istakao da je sastanak bio konstruktivan i da su u, analizirajući sve činjenice, došli do zajedničke odluke.

– Obzirom da smo tada utili apel autoprevoiznicima da peispitaju visinu cene mesečnih karata za studente koja je podignuta na nivo, na koji sam i tada rekao da je možda previše, juče i danas smo održali konstruktivni sastanak sa predstavnicima Pantransporta. Zahvaljujem Pantansportu što se odazvao našem pozivu, imali smo kontruktivne razgovore na bazi svih informacija koji se svo ovo vreme pojavljivale u gradu, sagledali smo sve činjenice i došli do nekih zaključaka i preloga i odluke koji ćemo doneti zajedno doneti.

Voja Savičić, direktor Pantransporta istakao je da se ovo preduzeće poslednih dve i po godine suočio sa raznik problemima, ali da je na kraju pronađeno najbolje rešenje da se cena prevoza za studente koriguje.

– Imajući u vidu da moramo da održimo stabilnost sistema, a moram da kažem da grad Pančevo ima najbolji prevoz u zemlji, doneli smo zajedničku odluku da od 25. novembra cena mesečnih karata za studente i đake na liniji Pančevo Beograd bude 3900 dinara umesto dosadašnjih 5500 dinara, i 3000 dinara za decu čiji su roditelji korisnici dečjeg dodatka i za porodice koji imaju više od jednog deteta a koji su korisnici usluga Pantransporta.Napomenuo bih da Pantransport nema monopolški položaj kada je u pitanju međumesni saobraćaj, da je tržište međumesnog saobraćaja slobodno tržište , i da svi učesnici zaintresovani za tržišnu utakmicu mogu učestvovati u okviru zakona koju opisuje ovu delatnost.

Gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović izrazio je zadovoljstvo što je naišao na razumevanje kod „Pantransport“ i ujedno najavio da će Grad Pančevo uskoro raspisati konkurs za regresiranje prevoza studenata

– Grad Pančevo će vrlo brzo raspisati konkurs za regresiranje prevoza studenata i mogu da vam najavim da će svaki student koji bude ispunio kriterijume, od grada Pančeva, od januara 2023. godine, dobijati 2000 dinara na svoj račun. Namerno kažem na svoj račun jer grad Pančevo neće regresirati nijedno privatno preduzeće. Mi regresiramo naše studente.

– Grad Pančevo odgovorno pristupa svakoj temi, pa tako i temi uspostavljanja železničkog saobraćaja između grada Pančeva i Beograda, istakao je Stevanović.

– Uspostavljanje železničkog saonraćaja izmešu dve jedinice lokalne samouprave ima određene zakonske okvire, i mi ćemo unutar tih zakonskih okvira da se uklopimo i nadam se da ćemo vrlo brzo imati uspostavljenu liniju voza koji će se u budućnosti zvati „Panvoz“.

Gradonačelnik Pančeva je na konferenciji za medije pokazao fotografije na kojima se vide predstavnici određene političke partije koje sakupljaju potpise, dodajući da ne zna šta su time želeli da postignu jer nikakve potpise nisu dostavili Gradskoj upravi Pančevo.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena