Yunet
 

Društvo

Na teritoriji opštine Opovo od ove školske  godine dve matične škole

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 31. oktobar 2022. • 20:27 •

Na teritoriji opštine Opovo od ove školske  godine dve matične škole

U Osnovnoj školi „Dositej Obradović“ u Opovu od početka ove školske godine dogodila se statusna promena zbog čega sada na teritoriji ove lokalne saomuprave postoje i rade dve matične škole.

Odlukom Skupštine opštine Opovo od pre par godina osnovna škola „Dositej Obradović“ više nije jedina škola na teritoriji ove opštine. Naime, od početka ove školske godine formirane su dve matične škole, kaže Slaviša Miškov , direktor škole Dositej Obradović.

Slaviša Miškov – direktor OŠ „Dositej Obradović“

Odlukom Skupštine opštine Opovo od pre nekoliko godina rešeno je da se formiraju na teritoriji opštine Opovo dve matične škole. OŠ Dositej Obradoviće je funkcionisala sa tri izdvojena odeljenja, u Sefkerinu, Barandi I Sakulama. Ovom statusnom promenom OŠ Dositej Obradović Opovo je ostala matičana sa izdvojenim odeljenjem u Sefkerinu, dok se formirala nova škola Zoran Petrović u Sakulama kao matična škola sa izdvojenim odeljenjem u Barandi. Posle dugog zajedničkog funkcionisanja, sada na teritoriji opštine Opovo imamo dve matične škole, koje rade razvojeno od 1. Septembra.

Pored statusnih promena, škola u Opovu ove godine obeležava i više jubileja.

Slaviša Miškov – direktor OŠ „Dositej Obradović“

Postojeća školska zgrada matične škole u Opovo slavi 40 godina kako je sagrađena, 40 godina postojanja. Izdvojena škola u Sefkerinu slavi 240 godina od osnivanja, tako da imamo razloga da obeležimo jubileje I da budemo ponosni. Centralana proslava biće održana 9. novembra, kada ćemo uz goste, đake I roditelje obeležiti ove jubileje.

Kako napominje Slaviša Miškov, i sistem takmičenja će ove godine biti drugačije organizovan u školi u Opovu, zbog izmena koje su aktuelane od početka školske godine.

Slaviša Miškov – direktor OŠ „Dositej Obradović“

Takmičenja se organizuju iz svih nastavnih predmeta, iz svih oblasti. Moram da kažem da smo veoma uspešni, da imamo veoma dobre učenike I rezultate, kao na okružnim tako I na republičkim takmičenjima. Najviše uspeha imamo na sportskim takmičenjima gde imamo generciju devojčica koje su državne prvakinje u košarci.

Sve četiri škole na teritorij opštine Opovo imaju ukupno 850 učenika. Sama škola u Opovu trenutno ime 385 đaka, dok škola u Sefkerinu broji 194 učenika, koji su podeljeni u ukupno 25 odeljenja kaže Slaviša Miškov, direktor opovačke osnovne škole.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena