Yunet
 

Društvo

Dobra ponuda zimnice na Zelenoj pijaci

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 28. oktobar 2022. • 12:30 •

Dobra ponuda zimnice na Zelenoj pijaci

Ponuda gotove zimnice na Zelenoj pijaci u Pančevu je izuzetno dobra i ove jeseni. Mogu se naći različiti pekmezi, kompoti, tušija, ajvar, sve ono što su ljudi sa ovih naših prostora navikli da jedu pred početak zime i tokom hladnog perioda.

Ajvar, turšija, barena cvekla, paprike punjene kupusom, kiseli kupus, kuvani paradajz su neki od proizvoda koje na svojoj tezgi na Zelenoj pijaci u Pančevu ima naša sugrađanka Slađana Naumović. Kako ističe ova vredna žena, njena porodica sama proizvodi povrće u svojoj bašti i svi se bave i prepremom zimnice. Oni već 35 godina koliko rade na pijaca imaju svoje stalne mušterija.

Imamo stalne mušterije i to je solidno, kupuju se pekmezi, kompoti, slatka i sokovi od kajsija. Ali imamo i kiseo kupus sada i ribanac i glavicu. Mi smo krenuli ranije sa kiselim kupusom jer je bilo toplo i radimo a naše mušterije redovo dolaze. Mi već 35 godina imamo istu robu pa zato imamo i stalne mušterije. – ističe Slađana Naumović – prodavačica na pijaci.

Cene njihovih proizvoda nisu se mnogo menjale u odnsou na prošlu godinu.

Promenile su se cene po malo. Paradajz nije menja cenu, kao ni feferone, cvekla na kilu je 400 dinara, na teglu 200 dinara. Teglica su oko 300 dinara, recimo pečena paprika, ajvar je bio 700 dinara to smo imali i to sam prodala . Ajvara više neće biti, sada pakujemo samo kiseli kupus i cveklu. – rekla je Naumović.

Osim dobro poznatih proizvoda koji se konzumiraju tokom hladnih dana, Slađana Naumović pravi i kiselu salatu od luka srebrnjaka, kao i salatu od boranije. Za ljubitalje ljutog, kod nje s može kupiti i tegla rena, kao i kuvani paradajz, ali i kompoti od različitog voća.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena