Yunet
 

Društvo

Apel JKP „Higijene“: Ne bacajte pepeo i žar u kontejnere

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 24. oktobar 2022. • 18:06 •

Apel JKP „Higijene“: Ne bacajte pepeo i žar u kontejnere

JKP „Higijena“ i ove godine sa početkom grejanja u individulanim domovima ima problem sa uništavanjem kontejnera zbog bacnja vrelog pepela i žari. Mišo Marković, direktor Higijena, apeluje na sugrađane da pepeo i žar odlažu u posebne posude i ostavljaju pored kontejnera, a radnici iz ovog javno komunalnog preduzeća će odneti posebnim vozilima.

Javno komununalno preduzeće Higijena na početku svake grejne sezone ima problem sa uništavanjem kontejnera, zato što se u njih ubacuje vruć pepeo i žar. Velika toplota uništava kontejnere i predstavlja veliki trošak kako za Higijenu tako i za sve građane, kaže Mišo Marković, direktor JKP Higijena.

Mišo Marković – direktor JKP „Higijena“

Apelujemo na početku svake grejen sezone i u toku nje da naši sugrađani ohlade taj pepeo i stave ga pored svog komunalnog otpada, zato što kontejneri nisu predviđeni za bacanje komunalnog otpada gde je individualno stanovanje, je r po gradskog odluci ko živ u kućama dužan je da ima svoju posadu za otpad i da iznese svoj otpad po rasporedu koji se nije menjao godinama i da pored toga miznese u nekoj kesi pepeo da bi naša specijalna vozila izašta i odnela taj pepeo. Jer velike su štete a svi naši sugrađani i mi to plaćamo iz budžeta.

U kontejnere se često ubacuje i kabasti otpad pa se dešava da se oni i tako unište. Zato Higijena dva puta godišnje organizuje akcije odnošenja kabastog otpada, kako bi se sprečilo stvaranje divljih deponija i uništavanje kontejnera. Ove jeseni, akcija se završava 28. Oktobra.

Mišo Marković – direktor JKP „Higijena“

Akcija je dobro isplanirana, nisu trpeli redovni poslovi, dnevno je bilo 4 ili 5 ekipa na terenu. Najviše je bilo starog nameštaja, prozora, stolarije koja je menjana tokom letnjeg perioda i u naseljima gde naši sugrađani imaju velika dvorišta bilo je dosta baštenskog otpada, to je naselje Mladost, Telsa, Gornji grad, Dolov. Sve je to odneto, ekipe su radile maksimalno da bi odneli sve što su naši sugrađani izbacili spred svojih kuća i zgrada.

Do kraja nedelja radinici iz dve jedinice, odnošenje otpada i čistači odnosiće kabasti otpad iz Starčeva. U petak 28. oktobra radiće se obilazak celog terena, pa svi oni koji su propustili po rasporedu da izbace kabasti otpad iz svojih domava to mogu da učine poslednjeg dana akcije.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad