Yunet
 

Društvo

21 dobrovoljni davalac na vanrednoj akcija ispred PU Pančevo

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 21. oktobar 2022. • 18:13 •

21 dobrovoljni davalac na vanrednoj akcija ispred PU Pančevo

Ispred zgrade Policijske uprave Pančevo danas je bio postavljen transfuziomobil pokrajnskog Zavoda za transfuziju krvi zbog vanredne akcije koju su organizovali Crveni krst Pančevo i Policijska uprava. Ovog petka sakupljno je 21 jedinica krvi koju su dali policijski službenci i građani koji su iskoristili mogućnost da u centru grada daju krv i pomognu da se povećaju zalihe svih krvnih grupa.

Zalihe svih krvnih grupa su i dalje na veoma niskom nivo, kaže Milica Todorović, sekretarka Crvenog krsta Pančevo. Zato su u Policijskoj upravi Pančevo odlučili da pomognu i omoguće svojim zaposlenima da daju krv u transfuziomobilu koji je bio postavljen ispred njihove zgrade.

Policijski službenici iz Južnobanatskog okruga su i na ovaj način u službi naših građana, pružili su ruku i dragocenu tečnost koja nema zamenu, krv je jedini lek. Zaista su učinili da pomognu da svi oni koji se sada nalaze u nekoj potrebi da prime jedinicu krvi, obezbedili su, do sada je prikupljeno 20 jedinica krvi, što je veoma značajno kada je u pitanju vanredna akcija.

Osim policijskih službenika krv su mogli da daju i građani koji su znali da se održava akcija, ili su slučajnu prolazili ovim delom grada. Među njima je bio i 27 Predrag Lončar koji je ovom prilikom 14 put dao krv.

Želja da pomognem, da dam krv onome kome treba, to su pre svega humanitarni razlozi. Ne razmišljam o tome koliko je to zdravo za mene, jer sam dobrog zdravlja.

U narednom periodu nastaviće se sa ovakvim vanrednim akcijama, naglašava Milica Todorović.

Ovo je akcija koja se prvi put dešava organizovano u zgradi PU Pančevo i nastaviće se ova ideja, nastaviće se u kontinuitetu da se organizuju ovde akcije dobrovoljnog davanja krvi i tom prilikom će svi pripadnici PU Južnobanatskog okruga moći da dođu da daju krv. Mi nastavljamo sa vanrednim akcijama. Sledećag petka je vanredna akcija u Gaspomnjeftu, oni su se takođe uključili kao društveno odgovorna firma, tako da će jedan broj zaposlenih biti u mogućnosti da da krv.

Redovne akcije davanja krvi organizuju se u Pančevu svake srede od 9 do 12 sati u prostorijama Crvenog krsta u Ulici Žarka Zrenjanina broj 15. Naredna redovna akcija je 26. oktobra od 13 do 17 sati u Crvenom krstu Pančevo.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad