Yunet
 

Društvo

Rekordna ponuda radnih mesta na Sajmu zapošljavanja u Vršcu

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 19. oktobar 2022. • 16:57 •

Rekordna ponuda radnih mesta na Sajmu zapošljavanja u Vršcu

Danas se u Vršcu, pod organizacijom Nacionalne službe za zapošljavanje, održava Sajam zapošljavanja na kojoj 37 poslodavaca nudi skoro 500 radnih mesta što predstavlja apsolutni rekord na do sada održanim sajmovima u našem gradu. U ponudi su radna mesta veoma različitih profila, koja obuhvataju sve obrazovne nivoe. Zaposlenje danas nude kako velike kompanije koje decenijama posluju u Vršcu, tako i nove firme koje su od nedavno otvorile svoje pogone. U ponudi su radna mesta od ugostiteljskih radnika, radnika obezbeđenja, vozača do građevinskih i mašinskih inženjera. Sajam je zvanično otvorila gradonačelnica Dragana Mitrović, koja je tom prilikom obišla i štandove poslodavaca gde je razgovarala sa predstavnicima firmi o njihovim potrebama.

„Raduje me činjenica, da je danas ovde prisutno više od 35 kompanija i preduzeća koja uspešno posluju u našem gradu, a rešila su da šansu za zaposlenje i izgradnju karijere pruže baš vrščanima.

Obilazeći štandove poslodavaca, maločas imala sam prilike da se uverim da se u ponudi nalaze zaista atraktivni poslovi dostupni različitim obrazovnim nivoima, koji omogućavaju rad na najsavremenijim postrojenjima, kontinuiranu edukaciju i šansu za napredak u karijeri. Osnovni cilj Grada Vršca je da svi naši sugrađani rade i pre svega budu zadovoljni svojim poslom.

To smo već u velikoj meri uspeli u poslednjem periodu, koji je obeležilo otvaranje novih firmi i znatno proširenje kapaciteta već postojećih, uspešnih privrednih subjekata. Ono na šta sam posebno ponosna je završetak infrastrukturnog opremanja nove industrijske zone Sever, koja će u narednom periodu moći da primi prve investitore, a što će predstavljati novu eru u zapošljavanju naših sugrađana. Želela bih da pozovem sve mlade da ostanu u svom gradu kako bismo zajedno nastavili da ga razvijamo, a studente kada završe školovanje da se vrate u Vršac jer će lokalna samouprava svakodnevno raditi na daljem razvoju uspešne poslovne klime i našem gradu“

Direktor Filijale Nacionalne službe za zapošljavanje u Vršcu Radojica Lazin, podsetio je da je u toku konkurs za program Moja prva plata gde do 31. oktobra traje prijava lica zainteresovanih za zapošljavanje putem ovog benefita, dok su se poslodavci već prijavili.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena