Yunet
 

Društvo

Na Skupštini grada Pančeva usvojen drugi rebalans budžeta

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 18. oktobar 2022. • 14:31 •

Na Skupštini grada Pančeva usvojen drugi rebalans budžeta

Drugi rebalans budžeta za 2022. godinu usvojen je na sednici Skupštine grada Pančeva. Prema rečima gradonačelnika Pančeva Aleksandra Stevanovića, ovim se ne menja odluka o bužetu koja je doneta u decembru prošle godine, već da će se realizovati na drugačiji način. Kako bi realizacija projekata bila efikasnija gradonačelnik je rekao da će se njihovim planiranjem odmah i opredeliti i sredstva kako bi ceo postupak bio efikasniji.

Poslanici Skupštine grada Pančeva usvojili su predlog 7 Aneks ugovora o javnom privatnom partnerstvu za vršenje usluga rekonstrukcije i modernizacije sistema osvetljenja primenom mera ušteda energije sa led rasvetom.

Takođe usvojen je i predlog odluke o izmenama Odluke o mreži javnih predškolskih ustanova. Ovom prilikom Tanja Biožić, većnica za obrazovanje osvrnula se na planove grada kada su u pitanju predškolske ustanove, dodavši da projekat za izgradnju vrtića na Strelištu za 270 mesta se završava, kao i da grad planira izgradnju vrtića na mestu apoteke u Karađorđevoj ulici.

Na Skupštini su usvojene odluke o povećanju cene grejanja, vode, promeni cene za vršenje komunalnih usluga skupljanja, odvoženja i odlaganja komunalnog otpada, kao i ulaza za otvoreni i zatvoreni bazen.Gradonačelnik Pančeva istakao je da će budžet za 2023. godinu biti usvojen, najverovatnije, za mesec, mesec i po dana i da ovim postuppkom Grad Panečvo pokazuje ozbiljnost u rešavanju krucijalnih stvari u gradu.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena