Yunet
 

Društvo

Interaktivna tabla za OŠ „Aksentije Maksimoić“ u Dolovu

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 18. oktobar 2022. • 14:06 •

Interaktivna tabla za OŠ „Aksentije Maksimoić“ u Dolovu

Nacionalni savet rumunske nacionalne manjine donirao je OŠ „Aksentije Maksimović“ u Dolovu interaktivnu tablu, projektor i laptop. Ovaj projekat finansirala je ambasada Rumunije u Srbiji.

Projekat interaktivnih tabli u Srbiji sproveden je u čak 28 obrazovnih ustanova, a jedna od njih je I skola “Aksentije Maximović” is Dolova čiji će učenici sada imati kvalitetnije skolovanje , zahvaljujuci podrsi Nacionalnog saveta rumunske nacionalne manjine.

U školi u Dolovu od osnivanja nastava se odvija na srpskom i rumunskom od 1. do 04. razreda, a rumunski jezik sa elementima nacionalne kulture učenici izučavaju u poslednje 3 godine.

U ime Nacionalnog saveta rumunske nacionalnr manjine đacima su poklone uručili Danijel Magdu predsednik Saveta, Anka Popa zamenica rumunskog ambasadora kao i Tiberiu Čortan, sekretar Nacionalnog saveta rumunske nacionalne manjine.

Zahvaljujući ovom savremenom nastavnom sredstvu škola će imati bolje uslove za rad. Na taj način je Nacionalni savet rumunske nacionalne manjine pomagao da se uvaže principi jednakog prava i dostupnosti osnovnom obrazovanju.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena