Yunet
 

Društvo

Međunarodni dan slepih obeležen u Pančevu

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 14. oktobar 2022. • 15:30 •

Međunarodni dan slepih obeležen u Pančevu

Međuopštinska organizacija saveza slepih Pančevo obeležila je u svojim prostorijama Međunarodni dan slepih , tj. Svetski dan belog štapa. Ovu priliku iskoristili su da ukužu na poteškoće sa kojima se svakodnevno susreću slepi i slabovidi ljudi u našoj zemlji.

Članovi Međuopštinske organizacije saveza slepih Pančevo okupili su se kako bi i ove godine obeležili Međunarodni dan slepih ’’Dan belog štapa“. Beli štap predstavlja simbol slobode, nezavisnosti i poverenja, jer omogućava slepoj osobi da se kreće slobodno i sigurno, ističe Ružica Antić, predsednica Međuopštinske organizacije slepih i slabovidih u Pančevu. Ona je ukazala i na poteškoće sa kojima se oni svakodnevno susreću, ali i na podršku koju svake godine dobijaju od Grada Pančeva.

Članovi Međuopštinske organizacije saveza slepih Pančevo uz pomoć belog štapa prošetali su i ulicama centra grada. Zatim su se uputili u zgradu Gradske uprave gde su razgovarali sa Milenkom Čučkovićem, članom gradskog veća zaduženim za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku.

U Srbiji živi više od 12 hiljada slepih i slabovidih osoba, a naša Međuopštinska organizacija broji oko 480 članova. Ovaj dan je prilika da se šira javnost upozna sa problemima sa kojima se slepa lica svakodnevno suočavaju, ali i dan da se skrene pažnja na to da svi moramo da damo doprinos da se i oni uključe u sve sfere društvenog života.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena