Yunet
 

Društvo

Konkurs za Novembarsku nagradu otvoren do 14. oktobra

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 12. oktobar 2022. • 14:10 •

Konkurs za Novembarsku nagradu otvoren do 14. oktobra

Grad Pančevo raspisao je konkurs za Novembarsku nagradu koja se dodeljuje povodom Dana grada Pančeva 8. Novembra. Rok za dostavu predloga kandidata je do 14 oktobra. Prijave se dostavljaju na pisarnicu Uslužnog centra Gradske uprave.

Grad Pančevo svake godine raspisuje javni poziv za Novembarsku nagradu koje se dodeljuje na svečanoj sednica povodom Dana grada, 8. Novembra. Prema rečima Marije Jević, gradske većnice za kulutru proteklih godina pristizale su prjave za 10 do 15 kandidata.

Ovom prilikom možemo da pozovemo sve koji to nisu učinili a smatraju da zaslužuju ovo najveća priznanje u određenim oblastima da li je to sport, umetnost, medicina, urbanizam humanitarni rad .. neću npabrojati sve, ali u javnom pozivu piše iz kojih oblasti mogu da konkurišu i da se samim tim jave da ih neko predloži za najprestižniju nagradu Grada Pančeva.

Konkurs je otvoren do 14. Oktobra do 15 sati. Prijave se dostavljaju na pisarnicu Uslužnog centra Gradske uprave. Marija Jević ističe da uglavnom veliki broj predloga pristigna poslednjih dana. Po završetku konkursa, žiri odlučuje o predloženim kandidatima.

Običaj je da to bude 7 do 10 dana nakon zatvaranja konkursa, jer žiri treba da pročita sve te prijave i da donese odluku i izabere najbolje kandidate. Ono što je možda interesanto reći jeste da nije jedna novembarska nagrada u pitanju, nekada bude i 4 iz 4 različite oblasti. Ponekad se desi da to budu dve nagrade iz iste oblasti ali to nije čest slučaj. Prošle godine smo imali dve novembarske nagrade, ali kažem sve zavisi od prijava koje stignu, recimo 2012. godine dodeljne su 4 novembarske nagrade, iz četiri različite oblasti.

Nagrade se dodeljuju fizičkom ili pravnom licu koje ima prebivalište na teritoriji Grada Pančeva za najvrednija dostignuća u oblastima umetnosti, nauke, arhitekture i urbanizma, novinarstva, obrazovanja, sporta, privrede, medicine, socijalnog i humanitarnog rada.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena