Yunet
 

Društvo

Nov vrtić za mališane iz Dolova

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 7. oktobar 2022. • 17:47 •

Nov vrtić za mališane iz Dolova

Posle adaptacije vrtića u Dolovu koji se nalazi u okviru škole “Aksentije Maksimović”, početkom oktobra je počeo sa radom. Grad Pančevo za adaptaciju izdvojio 17 milona dinara kako bi roditelji čija inicijativa za potrebu vrtića trajala godinama , mogli da budu bezbrižni i odvedu svoje mališane u predškolsku ustanovu koja je nedavno rekonstruisana.

Adaptacijom dela prostora Osnovne škole „Aksentije Maksimović“ žitelji Dolova konačno mogu da budu zaovoljni jer je preuređeno 400 m2 dobili vrtić za decu od 3 do 5,5 u kome može da boravi do 50 mališana.Grad Pančevo za vrtić u Dolovu izdvijio je 17 miliona dinara i kompletno ga opremio najmodernijim nameštajem i didaktičkim materijalom. Povodom Dečije nedelje Gradska menadžarka Maja Vitman obišla je mališane u vrticu koji su je dočekali pesmicom koju su prvu naučili u vrtiću.

Mališani su podeljeni u dve grupe ima dovoljno vaspitača I deca su se brzo prilagodila boravku u vrtići. Vrtić je jedan od najlepših I uređen po najvišim standardima za boravak dece u predškolskim ustanovama.

Kako bi ambijent u kome borave bio još pristupačniji deci naš slikar Emila Sgfera oslikao je hodnik na kome se nalazi njihovo Dolovo I motive života iz ovog sela kako bi se osećali das u kao kod kuće.

Da podsetimo projekat je urađen sa pravilnikom za predškolske ustanove o čemu se prvenstvno vodilo računa o bezbednosti dece.Takođe je uređeno I dečije igralište ispred samog vrtića.Grad Pančevo je protekle godine izdvojio sredstva za vrtić “Zabavnik” u Pančevu kao I vrtić u Banatskom Brestovcu I Ivanovu .Gradska menadžerka Maja Vitman najavila je pa će naredne godine I u Banatskom Novom Selu biti uređen vrtić što će praktično značiti da će sva naseljena mesta imati vrtić gde će boraviti mališani.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena