Yunet
 

Društvo

U Narodnoj bašti obeležena Nacionalna nedelja dojenja

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 5. oktobar 2022. • 16:28 •

U Narodnoj bašti obeležena Nacionalna nedelja dojenja

Služba polivalentne patronaže Doma zdravlja zajedno sa Opštom bolnicom i Zavodom za javno zdravlje u Narodnoj bašti ( pored klupe za dojilje ), obeležili Nacionalnu nedelju dojenja.

Dojenje predstavlja najjednostavniji, najzdraviji i najekonomičniji način da se zadovolje potreba novorođenčeta za pravilnom ishranom.Majčino mleko je potreba svakog novorođenčeta, odojčeta i deteta do navršene druge godine života. Majke koje već doje svoje bebe bile su U narodnoj bašti kao podrška budućim mama da ih ohrabre, I pomognu savetima da svoje bebe doje.

Takođe zdravstveni radnici iz Opšte bolnice ,Zavoda za javno zdravlje ,Patronažne Službe Doma zdravlja govorili su o značaju I prednostima za bebu kada je majčino mleko u pitanju.

Sastav i količina majčinog mleka prilagođeni su uzrastu deteta i njegovim potrebama. Osim što zadovoljava potrebu za hranom, dete sisanjem ostvaruje povezanost sa majkom i zadovoljava potrebu za bliskošću, stimuliše razvoj svih svojih čula, postiže bolji psihomotorni razvoj i razvoj inteligencije.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena