Yunet
 

Društvo

Sektor za razminiranje Millennium Team-a učestvovao na konferenciji o bezbednosti

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 4. oktobar 2022. • 12:32 •

Sektor za razminiranje Millennium Team-a učestvovao na konferenciji o bezbednosti

Sektor za razminiranje kompanije Millennium Team učestvovao je na 8. međunarodnoj naučno-stručnoj konferenciji „Bezbednost i krizni menadžment – teorija i praksa“,koja se krajem septembra održala u Sremskoj Kamenici.
Zajedno sa kolegama iz regiona tim za razminiranje Millennium Team-a predstavio je svoju najsavremeniju opremu koju koristi na terenu prilikom ispitivanja površina od potencijalnog prisustva neekspodiranih ubojnih sredstava, i prikazao pokaznu vežbu „Procedure humanitarnog razminiranja pri uklanjanju EOR“.
U sklopu konferencije Đorđe Krunić, šef operacije u sektoru za razminiranje, zajedno sa kolegama iz Centra za razminiranje Republike Srbije predstavio je naučni rad na temu “ Unapređenje infrastrukturnih radova uklanjanjem eksplozivnih ostataka rata“.
Međunarodna konferencija ‘Bezbednost i krizni menadžment – teorija i praksa’ u organizaciji Regionalne asocijacije za bezbednost i krizni menadžment iz Beograda i Univerziteta EDUCONS iz Sremske Kamenice, okupila je veliki broj predstavnika struke i studenata bezbednosti. Cilj konferencije bio je da objedini znanja iz svih oblasti bezbednosti i upravljanja krizama i spoji naučnike i stručnjake iz različitih oblasti koji mogu da ponude rešenje problema.
Sektor za razminiranje Millennium Team-a poseduje 14 sistema za dubinsko snimanje terena, 60 detektora za razminiranje do 0.50m dubine i mašine za razminiranje na daljinsko upravljanje oznake MV-10. Tim deminera Millennium Team-a do sada je ispitao više od 25.000.000,00 metara kvadratnih terena koji je snimljen i ispitan od postojanja određenog NUS-a (neekspolodiranih ubojitih sredstava), a tom prilikom pronađeno je oko 20.000 raznih vrsta NUS-a.

Radovi koji se izvode na terenu prilikom humanitarnog razminiranja spadaju u poslove visokog rizika, pa zbog toga lokacije na kojima se vrši razminiranje obezbeđujemo prema Međunarodnim standardima za protivminsku delatnost, uz primenu svih mera bezbednosti i korišćenje lične zaštitne opreme za rad deminera na terenu.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad